Traficul în zona Pasajului Mogoşoaia va fi bulversat timp de o lună şi jumătate!

Traficul pe şoseaua de centură a Capitalei, în zona Pasajului Mogoşoaia, va fi îngreunat considerabil începând de săptămâna viitoare, timp de o lună - o lună şi jumătate, ca urmare a lucrărilor de modernizare.
Mogoşoaia

Potrivit CNAIR, se va circula pe o singură bandă pe sensul dinspre DN 1 spre DN 7, iar tranzitarea zonei în aceste condiţii poate dura între 40 de minute şi o oră şi jumătate, coloanele de maşini urmând să se întindă pe o lungime de aproximativ 6-7 km pentru a trece dincolo de intersecţia cu DN 1.

„Va interveni o restricţie de circulaţie care va bulversa cu adevărat major traficul pe centură, în aşa fel încât pe o perioadă de circa o lună – o lună şi jumătate, până la finalizarea unor lucrări preliminare de fundaţii pentru pilele şi culeele următoare ale pasajului, circulaţia se va desfăşura pe o singură bandă. Asta înseamnă că, începând din acest weekend, sâmbătă şi duminică, se va trece la operaţiunea de frezare a unei bucăţi de circa 2,80 – 3 metri. Toată această operaţiune durează aproximativ 7 zile, după care se va proceda la aşternerea straturilor de asfalt şi a fundaţiei pentru viitoarea bretea de deviere a traficului. (…) Dacă nu există neapărat nevoie de a tranzita această zonă, însemnând DN1 – DN7, deci intersecţia centurii cu DN 1 – intersecţia centurii cu DN 7, să încerce să se evite această zonă”, a explicat directorul general adjunct al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ovidiu Barbier.

Potrivit acestuia, blocajul major va fi de aproximativ o lună – o lună şi jumătate, însă traficul va fi îngreunat în continuare pe toată durata desfăşurării lucrărilor de execuţie pentru rampa viitorului pasaj dinspre DN 1 spre DN 7. Autovehiculele vor circula pe 2 benzi îngustate, adică 6 metri în loc de 7 metri.

Directorul general adjunct al Companiei de Drumuri a estimat că stadiul de execuţie a lucrărilor la Pasajul Mogoşoaia este de aproximativ 40%, iar construcţia va fi încheiată la finalul verii viitoare, mai devreme decât este stipulat în contract, respectiv 2 aprilie 2022.

Contractul pentru proiectarea şi construcţia Pasajului de la Mogoşoaia, încheiat cu compania Strabag, are o valoare de 32.2 milioane de lei fără TVA.

CNAIR a predat antreprenorului amplasamentul în vederea începerii construcţiei la începutul lunii aprilie 2020.

Obiectivul de investiţii „Pasaj Mogoşoaia pe Centura Bucureşti peste DN 1A” este situat pe Centura Bucureşti, între km 66+540 – km 67+340 include rampa de urcare (km 66+580 – km 66+810) şi rampa de coborâre km (66+920 – km 67+150), pasajul superior peste DN 1A, precum şi breteaua de acces 7 (km 66+870 – km 67+340) şi breteaua de acces 8 (km 66+870 km 67+280).

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare şi 24 luni pentru execuţia lucrărilor (de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor şi de la predarea amplasamentului către antreprenor).

 

CITEȘTE ȘI:

Autostrada Unirii A8. Licitație pentru proiectarea tronsonului Tg. Neamț – Iași – Ungheni

Autostrada Ploiești-Brașov. Licitație pentru completarea Studiului de Fezabilitate

Înmatriculările de autovehicule noi, în scădere cu peste 50% în august

 

Adaugati comentariu