Toyota se pregăteşte să-şi păstreze titlul de cel mai mare producător auto din lume

Toyota a vândut în noiembrie mai multe maşini decât Volkswagen, pentru a cincea lună consecutiv, compania niponă fiind în grafic pentru a-şi păstra titlul de cel mai mare producător auto din lume în 2015, deoarece livrările grupului german sunt afectate de scandalul emisiilor.
toyota-floteauto

Toyota, care alături de marca cu acelaşi nume include şi diviziile Hino Motors şi Daihatsu Motor, a anunţat vineri că în perioada ianuarie — noiembrie 2015 a vândut pe plan global 9,21 milioane de vehicule, în timp ce Volkswagen a livrat 9,10 milioane de vehicule în primele 11 luni din acest an, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

În noiembrie, vânzările Toyota au urcat cu 1%, la 854.000 de unităţi, pe fondul majorării cererii în America de Nord.

Recent, Toyota şi-a menţinut obiectivul de a înregistra în anul fiscal care se încheie la 30 martie 2016 un profit net de 2.250 miliarde de yeni (18 miliarde de dolari) şi un profit operaţional de 2.800 miliarde de yeni.

Cu o cifră record de 10,23 milioane vehicule vândute anul trecut, Toyota şi-a păstrat pentru al treilea an consecutiv titlul de cel mai mare producător auto din lume, devansând Volkswagen AG, care a vândut 10,14 milioane vehicule, şi compania americană General Motors, care a vândut 9,92 milioane vehicule.

 

 

Adaugati comentariu