Advertisement

toyota-constructor-auto-floteauto
Home Piaţa auto Toyota a rămas cel mai mare constructor auto din lume în 2014

Toyota a rămas cel mai mare constructor auto din lume în 2014

Grupul japonez Toyota Motor Corp. şi-a păstrat titlul de cel mai mare constructor auto din lume în 2014, devansând rivalul german Volkswagen datorită celor 10,23 milioane vehicule vândute anul trecut, însă cu toate acestea grupul nipon a avertizat că în 2015 se aşteaptă la o uşoară scădere a vânzărilor sale.

Vânzările grupului Toyota, care alături de marca cu acelaşi nume include şi diviziile Hino Motors Ltd. şi Daihatsu Motor Co., au crescut cu 3% trecând pentru prima dată în istoria grupului peste pragul de 10 milioane de unităţi, transmite AFP.

toyota-constructor-auto-floteauto
În 2015, Toyota se aşteaptă să vândă 10,15 milioane vehicule la nivel global

Cu o cifră record de 10,23 milioane vehicule vândute anul trecut, Toyota şi-a păstrat pentru al treilea an consecutiv titlul de cel mai mare constructor auto din lume, devansând Volkswagen AG care a vândut 10,14 milioane vehicule şi General Motors care a vândut 9,92 milioane vehicule.

Pentru acest an însă Toyota se aşteaptă să vândă 10,15 milioane vehicule la nivel global, cu un procent mai puţin decât în 2014, afectată de cererea slabă din Japonia şi economiile emergente. Conform acestor cifre, Toyota ar putea fi devansată în acest an de Volkswagen care ar putea deveni pentru prima dată cel mai mare constructor auto din lume, datorită rezultatelor bune de pe piaţa din China unde intenţionează să deschidă noi uzine.

În schimb, Toyota a decis să nu mai construiască noi uzine timp de trei ani, până în luna martie 2016, în ideea de a-şi întări competitivitatea în loc de a se lansa într-o cursă pentru cantitate, a explicat un director al grupului japonez la Salonul auto de la Detroit.

Dacă cererea va depăşi capacitatea noastră de producţie utilizată la maxim atunci vom analiza posibilitatea majorării după un examen atent al tendinţelor de pe piaţă”, a adăugat un reprezentant al Toyota.

General Motors a fost cel mai mare constructor auto din lume timp de şapte decenii fiind devansat de Toyota în 2008. GM a redevenit lider în 2011 când producţia Toyota a fost afectată de cutremurul şi tsunamiul care a devastat zona de nord-est a Japoniei. În 2012, însă, grupul Toyota a revenit pe primul loc, poziţie pe care a păstrat-o şi în 2013 şi 2014.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Volkswagen California
Piaţa auto

Volkswagen California. O nouă generație pentru legendă

California este furgoneta-camper iconică. După ce a construit peste 280.000 de unități...

Înmatriculările de autoturisme noi
Piaţa auto

Înmatriculările de autoturisme noi în UE au urcat cu 4,6%. România, pe locul 14

În primele 5 luni din 2024,  înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea...

Piaţa auto

Colaborare IVECO – Foton în domeniul vehiculelor comerciale

IVECO și Foton, unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale...

vehicule rutiere
Piaţa auto

INS: Parcul național de vehicule rutiere numără 10,3 mil. unități la finalul anului 2023

Numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulaţie, în evidenţele Direcţiei Generale...