Lansare Toyota Hibrid
Home Piaţa auto Flotă verde Toyota a lansat șase noi modele hibrid în România!

Toyota a lansat șase noi modele hibrid în România!

Compania are așteptări mari de la sistemele de propulsie hibrid, și preconizează că acestea vor deține o pondere de peste 60% în vânzările Toyota din România.

În 2018, Toyota România a avut o cifră de afaceri de 304 milioane euro, superioară cu 23% celei din 2017. Acesta este rezultatul creșterii vânzărilor cu 20%, până la 5.745 unități în 2018. O bună parte din această realizare s-a datorat versiunilor hibrid, care au însumat 57% din totalul exemplarelor vândute. Creșterea este spectaculoasă, dacă o raportăm la anul 2016, când hibridele aveau o pondere de numai 24% din totalul unităților comercializate.

Citește testul cu Toyota Aygo 1.0 VVT-I X-trend!

Toyota Prius PHEV

 

În 2019, piața auto din România ar putea crește cu 15%, iar în acest context, Toyota România își stabilește o țintă de vânzări de 7.000 unități Toyota și 250 unități Lexus. Dintre acestea, importatorul estimează că 60% vor fi versiuni hibrid. Conform, APIA, Toyota România este lider național în vânzarea de mașini hibrid, cu o cotă de 69% în segmentul eco în 2018.

Importatorul dispune de o rețea de 22 de showroom-uri în România, pe care plănuiește să o extindă în 2019.

 

“Suntem pregătiți să facem din 2019 anul Toyota în România. Investim continuu în dezvoltarea tehnologiei, iar scopul nostru este să oferim electrificare pentru cei mulți, nu doar pentru cei aleși. Toyota este pionier în domeniul electrificării, cu o vastă expertiză în dezvoltarea, producerea și îmbunătățirea noilor tehnologii, dobândită pe parcursul a peste două decenii de investiții în cercetare și dezvoltare. Am vândut aproape 13 milioane de mașini electrificate în întreaga lume și ne dorim ca până în 2050 să reducem cu 90% emisiile CO2 ale noilor vehicule, comparativ cu nivelul din 2010, contribuind astfel la un mediu mai curat.”, declară Edit Târcolea, General Manager Toyota România.

Pentru a sprijini target-urile în 2019, importatorul a lansat șase noi versiuni hibrid în România: Corolla Sedan. Corolla Hatchback, Corolla Touring Sports, RAV4, Prius Plug-In și Camry. Pe lângă acestea, au fost lansate și două modele Lexus, ES și UX.

VIDEO: test de consum cu noua Corolla Sedan Hybrid!

La baza tuturor modelelor Toyota lansate, stă noua arhitectură TNGA, care asigură, printre altele, creșterea rigidității torsionale și coborârea centrului de greutate raportate la precedenta platformă, având drept rezultat o mai mare plăcere la volan.

Ajunsă la a 11-a generație, familia Corolla a fost comercializată de-a lungul vieții în peste 46 milioane de unități, iar sistemul de propulsie hibrid a ajuns deja la a patra generație.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vehiculelor electrice
Analize de piațăFlotă verde

China și-a păstrat prima poziție în competiția vehiculelor electrice. Studiu EY

China și-a păstrat prima poziție în progresul către un viitor al vehiculelor...

Flotă verde

Renault își completează gama de vehicule utilitare 100% electrice cu Noul Trafic VAN E-Tech electric

Cu noul Trafic Van E-Tech electric, Renault are acum câte un model...

China
Flotă verdeJuridic

CE va lansa o investigație antisubvenție privind vehiculele electrice din China

Comisia Europeană (CE) va lansa o investigație antisubvenție privind vehiculele electrice care...

Flotă verdePiaţa auto

OMV lansează marca eMotion. România inclusă în planurile acesteia

OMV a pus bazele mărcii eMotion prin intermediul căreia se va implica...