Topul despăgubirilor plătite de Omniasig pentru asigurările auto

Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat o creştere de peste 12% a primelor brute subscrise în primele şase luni din 2017, faţă de perioada similară a anului trecut. Totodată, valoarea totală a despăgubirilor plătite de companie în primul semestru s-a ridicat la peste 280 milioane lei.restituirea taxelor auto

Potrivit Omniasig, despăgubirile pentru vătămări corporale au reprezentat valorile cele mai mari plătite pe parcursul primei jumătăţi a lui 2017 pe linia asigurărilor de răspundere civilă auto obligatorie (RCA).

Cea mai mare despăgubire plătită pe această linie a fost în valoare de 1,42 milioane lei. Accidentul respectiv s-a produs în Germania şi s-a soldat cu răsturnarea unui autovehicul şi rănirea a 11 persoane care au suferit vătămări corporale grave.

A doua despăgubire în clasament este o accidentare gravă în Anglia a unui pieton de către un şofer român (1,2 milioane lei), iar a treia a implicat în Italia un biciclist lovit cu portiera de către un şofer, cel dintâi decedând după câteva zile de spitalizare (1,1 milioane lei).

rca

Pe linia asigurărilor CASCO, cea mai mare despăgubire plătită în prima jumătate a anului curent a fost în valoare de 334.295 lei şi reprezintă o daună totală survenită în urma unei coliziuni frontale şi intrări pe contrasens.

Următoarea despăgubire, în valoare de 317.619 lei, a fost cauzată de pierderea controlului auto într-o curbă, soldată cu dauna totală a automobilului. A treia daună, de 285.476 lei, a fost rezultatul coliziunii frontale a două autoturisme, produsă după ce unul dintre autovehicule a intrat pe contrasens, în Franţa.

casco

„În ceea ce priveşte linia CASCO, merită menţionat că majoritatea asiguraţilor au ales să îşi repare autoturismele în unităţi care aparţin reţelei de service-uri partenere OMNIASIG, doar aproximativ 10% alegând să facă reparaţiile în regie proprie”, au precizat reprezentanţii Omniasig.

Reţeaua de peste 700 de service-uri auto partenere OMNIASIG este formată în proporţie de circa 75% din service-uri ce aparţin reprezentanţelor auto, restul fiind service-uri multimarcă.

 

 

Adaugati comentariu