”Tomis Expres” parcurge distanța Braşov – Bucureşti – Constanţa în aproximativ 4 ore

Începând din, 13 decembrie 2020, odată cu intrarea în vigoare a noului mers de tren 2020 - 2021, CFR Călători a introdus mai multe trenuri de pasageri, printre care și Tomis Expres, care oferă servicii superioare de tip InterCity, cu o durată redusă de parcurs, confort sporit şi cu un cost al călătoriei similar trenurilor InterRegio.
Tomis Expres

”Astfel, trenul „Tomis Expres” a parcurs distanţa de 391 km între Braşov – Bucureşti – Constanţa în 4h şi 10′, un record absolut în ceea ce priveşte durata călătorie pe această rută. Un alt element de noutate este constituit de parcurgerea distanţei Braşov – Bucureşti în doar 2h şi 07′ cu o singură oprire de un minut în Predeal. Viteza maximă de circulaţie a fost de 160 km/h, iar viteza medie de peste 100 km/h (comparabilă cu cea a trenurilor Intercity din Uniunea Europeană). Acest nou tren este compus din vagoane moderne de clasa 1, clasa 2 şi vagon restaurant”, menţionează reprezentanții Ministerului Transporturilor (MT).

În plus, potrivit acestora, perechea de trenuri „Tomis Expres” valorifică proiectele de modernizare a sectoarelor de cale ferată Bucureşti – Constanţa şi Bucureşti – Predeal, părţi componente ale coridorului feroviar IV (Coridorul Rin-Dunăre), investiţii finanţate din fonduri europene cu contribuţie de la bugetul de stat.

Noul serviciu premium se adresează atât mediului de business din cele trei municipii, cât şi călătorilor care se deplasează în scop turistic în zona montană sau în staţiunile de pe Litoral.

 

CITEȘTE ȘI:

Scădere de 11% pentru exporturile de mijloace de transport în primele 10 luni

Vehiculele comerciale din România 2021 – clasa medie

Ilfov. Carantina zonală se ridică pentru Măgurele, dar se prelungește în alte 5 localități

 

 

Adaugati comentariu