Toate informațiile de pe certificatul de înmatriculare. Există serie motor talon?

De câte ori nu ai căutat în Certificatul de Înmatriculare al Vehiculului informații necesare despre mașină sau despre posesor? Cu cât le cauți mai mult, cu atât te afunzi mai tare în rubrici și caractere. În cele ce urmează, îți atătăm exact unde se află seria de caroserie, tipul exact al autovehiculului... și ABSOLUT toate celelalte detalii de pe Certificatul de Înmatriculare. Cât despre serie motor talon... nu o mai căuta aici, ci în Cartea de Identitate a Vehiculului.
Talon blank floteauto.ro serie motor talon

Ce-i drept, și Certificatul de Înmatriculare are un format ciudat: în interior se află datele, iar descrierea fiecărei căsuțe se găsește ascunsă în extensia acestuia. Adică nu poți vedea ce semnifică fiecare căsuță decât dacă scoți documentul din copertă. Iar când timpul te presează, numai de asta nu-ți arde.

Drept urmare, cea mai bună soluție pentru zilele în care ai mai multe documente de completat cu informațiile de pe talon este să printezi fotografia de mai jos și s-o porți cu tine. Te poate scăpa de mulți nervi și poate salva timp.

Certificat Inmatriculare Talon Auto nou
sursa foto: asigurarisalonta.ro

 

Vezi aici documentele necesare la înscrierea mașinii!

Poți să o ții apoi cu tine în torpedo. Iar pentru a-ți ușura munca, îți oferim mai jos chiar o variantă pe care s-o printezi și apoi s-o completezi de mână cu datele mașinii tale! Astfel, îți va fi extrem de simplu să identifici dintr-un foc seria de șasiu și orice alte date de care ai nevoie.

Talon blank floteauto.ro serie motor talon

Acum, că am clarificat aproape totul, mai rămâne de precizat un singur lucru: pe Certificatul de Înmatriculare nu vei găsi seria ștanțată pe motor, deci nu mai căuta serie motor talon! Numai în Cartea de Identitate există această serie, iar ea trebuie să corespundă cu cea ștanțată pe motor. Atenție, însă: au existat suficiente cazuri în care seria bătută pe motor nu coincidea cu cea din Cartea de Identitate, mai ales în cazul vehiculelor second-hand importate din țările în care motorul este considerat un consumabil, deci nu are seria trecută în documente. În astfel de cazuri, trebuie să te adresezi Registrului Auto, pentru că, foarte probabil, acolo s-a produs încurcătura.

 

Adaugati comentariu