The Iron Knight – mașina de doborât recorduri

În sfârșit: după ce ne amenința cu doborârea recordului de viteză pe pistă, The Iron Knight, camionul suprem produs de Volvo, a spulberat vechea performanță supremă. Viteza sa maximă: 276 km/h.
The Iron Knight

Și nu s-a mulțumit cu o singură victorie: dacă tot era pe pistă, s-a încumetat să bată atât recordul pe 500 m, cât și pe cel pe 1000 m. Iar succesul a fost evident: viteza maximă atinsă de modelul suedez a fost de 276 km/h, surclasând clar reușita anterioară, de 236,6 km/h, atinsă de ”Mean Green”.

”Recordul stabilit azi ne arată potențialul enorm pe care-l are transmisia cu dublu ambreiaj I-Shift, care nu cedează în condiții extreme. Faptul că vehiculul nostru folosește aceeași transmisie ca și camioanele FH de serie, ne face foarte mândri”, spune Claes Nilsson, președinte Volvo Trucks.

The Iron Knight

Camionul a obținut o viteză medie de 169 km/h, reușind să parcurgă kilometrul cu start de pe loc în 21,29 secunde, adică la fel de rapid precum un Lamborghini Murcielago. Primii 500 m au fost parcurși în 13,71 secunde, cu o viteză medie de 131,29 km/h.

Nici pilotul n-a dus lipsă de experiență: Boije Ovebrink pilotează mașini și camioane de peste 30 de ani și are la activ 5 recorduri de viteză. În plus, în 1994 a fost campion al competiției European Truck Racing. Să-l vedem în acțiune, la volanul Cavalerului de Fier.

Adaugati comentariu