Test VW Golf VII 2014. Vitamina DSG plus o doza de EuroVI

Cunoscut pentru modul relativ sedat in care isi dezvolta performantele, unitatea 1.6 TDI trece printr-un set de modificari menite sa asigure conformitatea cu standardul Euro VI si primește noua transmisie DSG cu 7 trepte. Care sunt rezultatele? 

Clasa compacta a devenit in ultima perioada o adevarata pepinera de tehnologie pentru industria auto, o data cu trecerea majoritatii producatorilor la platforme tehnice modulare, menite sa reprezinte o baza solida pentru un numar record de modele. Din acest punct de vedere, noua generatie a lui Golf, poate fi considerata un adevarat exercitiu in materie de versatilitate a platformei, dar si unul dintre promotorii acestui nou curent modular.

vw golf VII (6)

Noua platforma are doua scopuri principale, primul este de a realiza o baza tehnica cat mai solida si performanta pentru cat mai multe modele, iar al doilea, ce deriva din primul, este de a scadea costurile de dezvoltate si de productie atat pe termen scurt cat si pe termen lung. In teorie, grupul Volkswagen ar putea produce pe aceeasi linie…..

Cititi continuarea pe autoexpert.ro

Adaugati comentariu