Test Skoda Yeti 2013

SUV-ul compact al constructorului ceh a trecut recent printr-un facelift ce îi imprimă o imagine mai agresivă, similară cu cea adoptată pe noile modele Skoda.

În 2009 Skoda a intrat pe piaţa SUV-urilor compacte cu un automobil cu performanţe în afara asfaltului peste media clasei şi o denumire ce te duce cu gândul mai degrabă la drumuri forestiere decât la o maşină ce va circula preponderent pe asfalt. Pentru cei care vor să accentueze acest lucru Skoda a lansat odată cu facelift-ul din 2013 şi o variantă denumită Outdoor, ce are elemente de caroserie special desenate pentru ieşirile dese în natură.

 

În acest test vom despre varianta denumită simplu Yeti, destinată celor ce folosesc maşina preponderent pe asfalt, dar vor să se bucure în lunile de iarnă de avantajele sistemului 4×4. La exterior modificările s-au axat in special către partea frontală, ce are acum formele rectangulare regăsite la Octavia, Rapid şi  Superb. Plusul de agresivitate câştigat se potriveşte mai bine cu forma generală a caroseriei, adăugând un pic de masculinitate, ce lipsea variantei iniţiale.

Odată aşezaţi în interior, remarci că lucrurile bune nu se schimbă, astfel că doar volanul are un design diferit. Apartenenţa la grupul Volkswagen se traduce însă prin ergonomie şi materiale de bună calitate. Formele drepte ale caroseriei asigură loc suficient la picioare şi pe …

Cititi continuarea pe autoexpert.ro

Adaugati comentariu