Noul Actros
Home Transporturi Test: Noul Actros vede, virează și frânează pentru tine

Test: Noul Actros vede, virează și frânează pentru tine

Răutăcioșii pot spune că noul Actros nu s-a schimbat deloc, în afară de oglinzile laterale înlocuite cu camere video. Câteva minute la bordul noii cabine sunt însă suficiente pentru a realiza că doar această minimă modificare și beneficiile tehnologiei digitale duc experiența de condus la un nivel superior, schimbând irevocabil transporturile pe distanțe lungi.Deoarece aerodinamica era deja foarte competitivă, Mercedes-Benz a preferat să aducă schimbări minime noului Actros la exterior, cel mai probabil pentru reducerea costurilor de producție. Cele mai evidente elemente noi de aici, în afară de camerele video, sunt noile lumini de zi cu tehnologie LED. Nu vă lăsați însă păcăliți de aparențe, deoarece Actros este schimbat aproape total: au apărut aproximativ 60 de elemente noi, care însumate transformă radical experiența la bord și modul în care șoferul comunică cu mașina sa. Noul Actros redevine clar cel mai modern camion de pe piață, dispunând de tehnologii care revoluționează siguranța, eficiența și confortul șoferului.

Dezvoltarea cabinei noului Actros s-a concentrat în mod special în jurul şoferului, iar rezultatul este un interior modern, curat și mult simplificat. În centrul noului concept de interior se regăsește sistemul Multimedia Cockpit, format din două ecrane de mari dimensiuni: unul pentru instrumente în spatele volanului (standard de 10 inci, opțional de 12) și altul central de 10 inci, tactil, pentru sistemul multimedia. Butoanele fizice au rămas foarte puține, fiind păstrate doar cele care ajută efectiv șoferul în timpul activităților zilnice. O noutate este și sistemul de iluminare cu lumină LED indirectă.

Noul Actros interior bordNoul Actros dispune și de frână de parcare electronică. Aceasta crește nivelul de siguranță, dar și gradul de confort al șoferului: la plecarea de pe loc, frâna de mână se poate dezactiva prin apăsarea unui buton sau pur și simplu prin atingerea pedalei de accelerație. De asemenea, la oprire, frâna de parcare se activează prin apăsarea aceluiași buton sau automat, la scurt timp. Noul sistem dispune și de funcția HOLD, care se activează după câteva secunde de apăsare a frânei de serviciu: după aceea, camionul își menține poziția oricât este nevoie, indiferent de cât de înclinată este rampa. Noua frână de parcare electronică are și funcție de frână de urgență, ea putând fi acționată progresiv cu ajutorul levierului de care dispune. Lângă butonul de acționare a frânei de parcare este cel pentru sistemul Trailer Stability Assist (TSA). Această funcție, care se bazează pe ESP, detectează orice destabilizare a remorcii și să ia măsurile necesare pentru corectarea traiectoriei acesteia.

CITIȚI ARTICOLUL COMPLET PE CARGO-BUS.RO!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

navele de croazieră
Transporturi

Navele de croazieră de lux ale Europei emit oxizi de sulf ca 1 miliard de autovehicule. Studiu T&E

Poluarea produsă de navele de croazieră în jurul porturilor a depășit cu...

centru logistic regional
Transporturi

România, un potențial centru logistic regional. Opinie Gebrüder Weiss

Potrivit Gebrüder Weiss, România are potențial de a deveni un centru logistic...

trenul metropolitan
Transporturi

Trenul metropolitan din regiunea București – Ilfov va fi extins spre Scroviștea și Fundulea

Trenul metropolitan, care circulă în prezent doar pe ruta Gara de Nord...

trenuri electrice
Transporturi

România primește peste 52 mil. euro pentru achiziționarea a 37 de trenuri electrice

Peste 52 de milioane euro din Fondul european de dezvoltare regională vor...