Termoenergetica achiziționează servicii de leasing operațional pentru o flotă de 71 de vehicule

Compania Municipală Termoenergetica achiziționează servicii de leasing operațional pentru de o flotă de 71 de autoturisme și autoutilitare, valoarea contractului fiind de 7,7 milioane de lei.Termoenergetica

Potrivit anunțului de atribuire publicat în SEAP, contractul, cu o durată de 57 de luni, a fost încheiat cu compania Operațional Autoleasing și are drept obiect ”asigurarea de autovehicule și autoutilitare conform cerințelor compartimentelor de termoficare, pentru transportul personalului și echipamentelor de lucru: 9 autoturisme berlină, 5 autoturisme electrice, 11 autoutilitare de 2 locuri și 46 de autoutiliatare 4-5 locuri pentru care contractantul (proprietarul bunurilor) se obligă prin contract să transmită entității contractante (locatarului), pe o perioadă de 57 de luni, prin leasing operaţional, dreptul de folosinţă şi posesia acestora”.

Potrivit companiei Termoenergetica, în criteriul de atribuire, prețul a avut o pondere de 85%, iar rețeaua de service, de 15%.

Ce este produsul de leasing operațional

Prin intermediul produsului de leasing operațional, o companie specializată pune la dispoziția firmelor sau instituțiilor mașinile de care acestea au nevoie pentru a-și derula activitatea, în schimbul achitarii unei rate, calculate în funcție de rulajul anual și de durata contractului.

Astfel, clientul plătește doar pentru ceea ce utilizează, iar la finalul contractului returnează mașinile fără a-și mai asuma riscul de revânzare.

Pentru contractele de leasing operațional nu se solicită, în general, avans, sunt percepute chirii fixe pe întreaga perioadă de contract cu condiția ca parametrii (perioadă și kilometraj) să rămână constanți. Garanțiile suplimentare (depozite, bonuri la ordin, scrisori de bonitate) sunt solicitate în mod excepțional, în funcție de bonitatea companiei.

 

 

CITEȘTE ȘI:

ACAROM: Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 27% în primele trei luni

Omniasig va asigura RCA și Casco flota de mașini a Senatului

 

 

Adaugati comentariu