Advertisement

federal-mogul-placute-frana-ferodo-audi-floteauto
Home Piaţa auto Industrie auto Tehnologia originală Eco-Friction de la Federal-Mogul este instalată de producători auto de top

Tehnologia originală Eco-Friction de la Federal-Mogul este instalată de producători auto de top

Federal-Mogul Motorparts, divizia Federal-Mogul Holdings Corporation, a anunţat că plăcuţele de frână Ferodo Eco-Friction sunt montate OE pe noul Audi A4. Audi este cel mai recent producător auto de top care a adoptat tehnologia ecologică Ferodo pentru sistemele sale de frânare, după instalarea OE de plăcuţe Eco-Friction pe cel mai nou model Mercedes C-Class.

În calitate de pionier în dezvoltarea sistemelor de frânare, Ferodo va aduce această tehnologie ecologică aprobată OE în segmentul Aftermarket, cu o gamă completă de plăcuţe de frânare Eco-Friction fără cupru şi cu nivel redus de cupru. Această extindere va acoperi 90% din gama existentă Ferodo Premier, iar până la începutul anului 2016 procentul va creşte până la 95%. Clienţii şi mecanicii se vor bucura de cea mai recentă tehnologie OE la înlocuirea componentelor de frânare, având în vedere că plăcuţele sunt şi ecologice.

federal-mogul-placute-frana-ferodo-audi-floteauto
Noul Audi A4 beneficiază de plăcuţe de frână originale Ferodo Eco-Friction fără cupru

Pe lângă faptul că această gamă este mai bună pentru mediu, având mai puţin cupru, mai puţine metale grele şi emisii de praf reduse, ultimele teste au arătat că plăcuţele Eco-Friction furnizează şi îmbunătăţiri semnificative la frânare faţă de componentele obişnuite pe bază de cupru: de exemplu, un Mk6 Volkswagen Golf echipat cu Eco-Friction, beneficiază de o reducere de 10% a distanţei de oprire de la 100km/h.

“Suportul acordat Eco-Friction de către principalii producători auto, cum ar fi Audi şi Mercedes-Benz, validează activitatea intensă de cercetare şi dezvoltare realizată de Ferodo. Eco-Friction dovedeşte că datorită investiţiilor semnificative, soluţiile ecologice nu trebuie să fie în detrimentul siguranţei, performanţei sau durabilităţii. Ferodo a dezvoltat o soluţie pentru a veni în întâmpinarea legislaţiei referitoare la eliminarea și reducerea nivelului de cupru admis în componența plăcuțelor de frână, înainte chiar de implementarea acesteia, iar producătorii de vehicule sunt încrezători în adoptarea acesteia, îmbunătăţind astfel interesul comercial pentru gama lor de modele”, a explicat Silvano Veglia, Product Director, Braking, EMEA Aftermarket, Federal-Mogul Motorparts.

Ca dezvoltator inovator al tehnologiilor de frânare de ultimă generaţie, Federal-Mogul a investit 5 ani de cercetare şi dezvoltare intensă, cu peste 150 de ingineri ce au testat mai mult de 1500 de materii prime pentru a putea identifica, determina şi dezvolta o nouă combinaţie pentru înlocuirea cuprului pentru gama sa Eco-Friction. Federal-Mogul va oferi informaţii tehnice suplimentare service-urilor auto şi distribuitorilor în cadrul lansării pe piața aftermarket, asigurându-se că beneficiile de performanţă şi mediu ale Eco-Friction pot fi experimentate de cât mai mulţi clienţi.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Continental
Industrie auto

Continental investește în testarea compatibilității electromagnetice a produselor din interiorul vehiculelor

Continental, companie tehnologică, investește, în România, în testarea compatibilității electromagnetice a produselor...

BYD
Industrie auto

BYD va produce anual 150.000 de vehicule electrice în Turcia

Producătorul chinez BYD a anunțat oficial construirea unei noi fabrici de vehicule...

byd
Industrie auto

BYD va construi în Turcia o fabrică pentru vehicule electrice de 1 miliard de dolari

BYD se pregătește să încheie un acord cu Turcia pentru construirea unei...

Continental
Industrie auto

Continental împlinește anul acesta 20 de ani de activitate în Sibiu

Continental sărbătorește anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la...