Advertisement

taxi
Home Transporturi Taximetriştii cer reglementarea aplicaţiilor de comandă online

Taximetriştii cer reglementarea aplicaţiilor de comandă online

Primarul general al Capitalei a dat asigurări că va face demersuri, conform competenţelor, pentru ca legislaţia din domeniul taximetriei să reglementeze şi noile aplicaţii de comandă online.

Primăria Capitalei va actualiza, în regim de urgenţă, regulamentul privind organizarea şi executarea serviciului public de transport local în regim de taxi de pe raza Municipiului Bucureşti.

Regulamentul va stabili condiţiile clare în care se desfăşoară transportul public de persoane în regim de taxi: de la modalităţile şi condiţiile de atribuire a autorizaţiilor de taxi, vizarea acestora, înlocuirea autovehiculelor sub aceeaşi autorizaţie, până la activitatea dispeceratelor, monitorizarea şi controlul permanent privind modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei.

Odată definitivat, documentul va intra în dezbatere publică şi va fi supus aprobării Consiliului General. Conform PMB, regulamentul nu a mai fost actualizat din anul 2009.

„Este imperios necesar să venim cât mai rapid cu soluţii concrete pentru ca transportul în regim de taxi să se desfăşoare la cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă, în Capitală. Îmi doresc ca neîncrederea şi incertitudinile care s-au perpetuat până acum în relaţia dintre autoritatea locală şi operatorii serviciilor de taxi să fie istorie! De aceea, solicit direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei ca, în cel mult 30 de zile, să analizeze propunerile venite din partea operatorilor şi să armonizeze noile prevederi ale regulamentului cu legislaţia de specialitate actuală, astfel încât atât cetăţenii care utilizează serviciile de taxi, cât şi cei care prestează să fie mulţumiţi”, a aratat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Aceasta a mai anunţat că, în perioada următoare, echipe mixte formate din reprezentanţii Municipalităţii şi ai Poliţiei Rutiere, vor verifica modul în care se desfăşoară în prezent activitatea de taximetrie în Bucureşti.

Totodată, edilul a dat asigurări că va face demersuri, conform competenţelor, pentru ca legislaţia din domeniul taximetriei să reglementeze şi noile aplicaţii de comandă online.

Primarul Capitalei a mai adăugat că, odată cu aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, vor începe şi discuţiile privind integrarea tarifară în Bucureşti şi Ilfov pentru transportul public.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...

Arabia Saudită
Transporturi

România a semnat cu Arabia Saudită un Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea transportului intermodal

România a semnat, luni, un Memorandum de Înţelegere cu Arabia Saudită pentru...

AEO
FinanciarTransporturi

Facilitățile pentru companiile care dețin certificarea AEO se extind pe aria RO e-Transport

La 30 iunie 2024, a expirat perioada de grație pentru aplicarea de...

RO e-Transport
FiscalitateTransporturi

RO e-Transport la 1 iulie 2024: câteva clarificări utile pentru agenții economici

1 iulie 2024 a fost data anunțată de autoritățile fiscale ca aducând...