Tarifele maximale RCA vor fi aplicate din 18 noiembrie

Hotărârea de Guvern prin care au fost stabilite, pentru o perioadă de 6 luni, tarifele maximale RCA, a fost publicată în data de 8 noiembrie în Monitorul Oficial, ceea ce însemană că va intra în vigoare începând cu data de 18 noiembrie 2016.impozitarea pensiilor speciale

Practic, noile tarife vor intra în vigoare după 10 zile de la publicarea actului normativ în Monitorul Oficial.

Conform Hotărârii de Guvern, societăţile de asigurare autorizate să încheie contracte RCA vor aplica pe perioada celor 6 luni tarifele de primă notificate anterior datei intrarii în vigoare a acestei hotărâri, fără sa depăşească tarifele de primă maxime prevăzute.

Practic, dacă anterior punerii în aplicare a acestei hotărâri asigurătorii aveau tarife mai mici, acestea nu vor putea fi majorate până la nivelul maxim, însă, dacă depăşeau acest nivel, sunt obligate să le reducă până la plafonul fiecărui segment de clienţi.

Citeşte şi: Tarifele de primă maxime pentru RCA, adoptate de Guvern. Vezi valorile

Tarifele de prima maxime se stabilesc pentru clasa de bonus-malus B0. În funcţie de istoricul de daună al asiguratului, societăţile de asigurare vor aplica clasa de Bonus-Malus în care se încadreaza acesta, conform prevederilor legale.

Depăţirea nivelului maxim al tarifelor de primă de către societăţile de asigurare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 50.000 lei.

 

Adaugati comentariu