Suzuki şi-a răscumpărat acţiunile deţinute de Volkswagen, pentru 3,8 miliarde de dolari

Producătorul auto nipon Suzuki Motor Corp a răscumpărat joi pachetul de 19,9% din acţiunile sale deţinut de grupul german Volkswagen (VW), pentru 460 miliarde de yeni (3,8 miliarde de dolari). După acest anunţ, acţiunile Suzuki au urcat cu aproape 5%, în condiţiile în care indicele general al bursei japoneze a înregistrat un avans de 1,43%.

Suzuki a cumpărat aproape 120 milioane de acţiuni, la preţul de 3.842,50 yeni pe titlu, încheind parteneriatul format în 2009, în urma căruia VW a devenit cel mai mare acţionar al producătorului auto nipon, anunţă Bloomberg.

Parteneriatul includea cooperarea în domeniul tehnologic şi expansiunea pe pieţele emergente. Între timp însă relaţiile dintre cei doi parteneri s-au răcit în condiţiile în care compania niponă a acuzat VW că încearcă să preia controlul asupra sa, iar grupul german a criticat faptul că Suzuki a decis să cumpere motoare diesel de la Fiat.

Volkswagen, cel mai mare producător auto european, a cumpărat aproape 20% din acţiunile Suzuki în ianuarie 2010, pentru 1,7 miliarde de euro (1,9 miliarde de dolari).

Luna trecută, Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera Internaţională de Comerţ a cerut grupului german să-şi vândă participaţia deţinută la Suzuki.

 

Adaugati comentariu