Reţea publică de staţii pentru maşini electrice

Primăria Suceava a pus în funcţiune o reţea publică de staţii pentru încărcarea maşinilor electrice. Pentru utilizarea gratuită este necesar un card eliberat de municipalitate.Infrastructura de Alimentare Verde

Cele 28 staţii de încărcare, dintre care sunt funcţionale în prezent 22, au fost instalate în cadrul proiectului ”Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde” al municipalităţii, cofinanţat în proporţie de 85% prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român. Prin acest proiect, primăria a cumpărat zece biciclete electrice şi va mai achiziţiona 13 maşini şi cinci microbuze electrice.

Totodată, municipalitatea va achiziţiona cu fonduri europene 40 de autobuze electrice pentru societatea de transport public local-TPL.

E-staţiile sunt de 2 tipuri, 14 standard de 7,2 kW şi 14 rapide de 22 de kW, ce pot fi folosite gratuit de orice persoană fizică sau juridică, prin intermediul unui card eliberat gratuit de primărie, odată cu o legitimaţie pentru parcare gratuită.

Pentru aceste staţii, consumul unei maşini electrice este de 12,6 kW/100 km, ceea ce înseamnă un cost de aproximativ 6 lei.

În municipiul Suceava, sunt doi deţinători de maşini pur electrice şi 42, de maşini hibride.

 

 

Adaugati comentariu