Advertisement

femeie-masina-floteauto
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Studiu Business Lease: O femeie are, în medie, 1,36 accidente pe an

Studiu Business Lease: O femeie are, în medie, 1,36 accidente pe an

Un studiu realizat de către Business Lease România arată că în ultimele 12 luni femeile au avut, în medie, 1,36 accidente, iar valoarea maximă a daunelor a fost de 40.000 lei.

Business Lease România, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de mobilitate şi leasing operaţional, lansează cel de-al treilea studiu local asupra propriei flote auto administrate. Compania gestionează în momentul de faţă peste 3.000 de autoturisme, dintre care 65% se află în Bucureşti şi 35% în restul regiunilor din ţară, iar 75% dintre şoferi sunt bărbaţi şi 25% sunt femei.

Cele mai frecvente daune sunt cele frontale

Anul trecut mai mult de 37% din totalul incidentelor raportate de către doamnele aflate la volan, care s-au lăsat cu daune asupra vehiculului, au avut autor necunoscut, majoritatea producându-se în parcare. Cifrele Business Lease arată, de asemenea, că în 32% din cazurile în care au fost implicate femeile, partea vinovată a fost celălalt şofer.

În ceea ce priveşte numărul daunelor, cele mai numeroase au fost cele frontale (28%), urmate de cele laterale (21%) şi cele din spate (14%). Cele mai multe accidente au fost înregistrate în Bucureşti (70%), urmat de Iaşi şi Braşov, fiecare cu 5%, şi Galaţi, cu 4%, celelalte oraşe acumulând restul de 16% din numărul total de accidente. Atunci când vorbim de cele mai frecvente modele de autovehicule implicate în astfel de evenimente, statistica arată în felul următor: 18% Skoda Fabia şi Octavia, 12% au fost Ford Fiesta, şi 9% Dacia Logan şi Volkswagen Golf.

Chiar dacă, statistic vorbind, femeile sunt considerate şoferi “responsabili”, deseori au fost încadrate în stereotipul social al “şoferilor slabi”. Studiul nostru arată că femeile sunt destul de precaute atunci când conduc maşina de companie, iar asta se poate datora faptului că atunci când conduc autovehiculul firmei simţul responsabilităţii creşte, dar în acelaşi timp o altă cauză poate fi şi abordarea şi eforturile pe care compania angajatoare le întreprinde astfel încât să asigure siguranţa angajaţilor săi. Dacă o companie pune la dispoziţie autovehiculul, dar în acelaşi timp are şi o politică bine definită de utilizare a lui, sau le oferă angajaţilor cursuri de conducere defensivă, sau are o imagine de brand pe care vrea să o protejeze, toate acestea cu siguranţă îmbunătăţesc comportamentul utilizatorilor”, spune Ioana Grigore, Director Comercial al Business Lease România.

5 sfaturi pentru a te pregăti în cazul unui accident auto iminent

„De cele mai multe ori, accidentele grave pot fi evitate conducând liniştit, defensiv şi anticipând reacţiile celorlalţi participanţi la trafic. Dacă un accident pare a fi iminent, trebuie să reacţionezi repede şi să încerci să minimizezi daunele”, recomandă Marius Epuraş, Fleet Manager la Business Lease, pilot de curse licenţiat.

1. Încetineşte – Un impact minor va reduce gravitatea avariei şi riscul de a te răni.

2. Priveşte drept înainte – stai cât mai aproape şi drept în scaun. Scopul este ca puterea impactului să fie distribuită pe o zonă cât mai mare posibilă şi a minimiza forţa de impact dată de airbag.

3. Încordează-ţi muşchii şi pregăteşte-te de impact –Prinde puternic volanul cu ambele mâini pentru a controla autovehiculul şi pentru a evita impactul.

4. Păstrează încheieturile mâinilor drepte, nu le îndoi – Pe volan ţine mâinile în poziţia 10:10.

5. Manevrează volanul cât mai uşor posibil – evită manevrarea bruscă a volanului în altă direcţie, acţiune ce poate creşte probabilitatea unui accident sau răsturnarea autovehiculului.

Business Lease este un expert în furnizarea de soluţii complete de Leasing operaţional şi Mobilitate, atât pentru companii mari, cât şi pentru companii mici şi mijlocii. În plus, compania oferă importatorilor şi dealerilor de autovehicule soluţii personalizate în domeniile de leasing captiv, finanţarea stocurilor dealerilor şi alte produse şi servicii de finanţare.

În afară de România şi Olanda, unde are sediul central şi numeroase sucursale regionale, Business Lease este un jucător important în Polonia, Slovacia, Cehia şi Ungaria. Compania închiriază toate mărcile şi modelele auto la preţ competitiv (TCO) şi este cunoscută pentru furnizarea de servicii excelente. Portofoliul Business Lease Group cuprinde peste 43.000 de contracte.

foto

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

MAE
Siguranţă rutieră

MAE: Recomandări privind trecerea frontierelor bulgare pentru perioada 20 iulie – 15 septembrie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în...

Autostrada A3
Siguranţă rutieră

Trafic închis pe Autostrada A3, în perioada 18-19 iulie. Rutele alternative

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că în...

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

giurgiu-ruse
Siguranţă rutieră

Miercuri încep lucrările de reparație pe Podul Giurgiu – Ruse. Durata estimată, 730 de zile

Lucrările de reparație pe tronsonul bulgar al Podului Giurgiu – Ruse încep...