Şomaj tehnic pentru angajaţii sănătoşi din companiile închise de DSP

Angajaţii sănătoşi ai companiilor pentru care Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) decid suspendarea activităţii în urma contaminării unor salariaţi cu noul coronavirus vor primi indemnizaţia de şomaj tehnic, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptată Guvern.
șomajul tehnic

Astfel, dacă Direcţia de Sănătate Publică dispune suspendarea activităţii unei companii ca urmare a identificării de persoane infectate cu SARS-CoV-2, toţi angajaţii, cu excepţia celor aflaţi în concediu medical, vor beneficia de acordarea indemnizaţiei de şomaj tehnic, din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Măsura este valabilă până la sfârşitul anului.

Sprijinul financiar se va acorda pe toată perioada în care activitatea este suspendată, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020.

Potrivit Ministerului Muncii, aceste măsuri de protecţie socială la nivelul angajatorilor, cu caracter excepţional, sunt necesare pentru a evita pierderea de locuri de muncă, creşterea ratei de excluziune socială, precum şi amplificarea decalajului socio-economic dintre persoanele a căror activitate a fost afectată direct de epidemie şi restul populaţiei.

 

CITEȘTE ȘI:

O asociere româno-chineză va finaliza Varianta de Ocolire Zalău

Doi funcţionari de la Controlul în Transportul Rutier, reţinuţi pentru mită

CORONAVIRUS. Cipru a restricţionat accesul românilor pe teritoriul său

 

Adaugati comentariu