Soluții anti rozătoare: cum să ții șobolanii departe de mașină?

Mai ales în timpul pandemiei, în care o mulțime de mașini au stat pe dreapta, șobolanii și-au făcut cuib în zeci de compartimente motor, rozând în voie cablurile și pâsla izolatoare. Am căutat pentru tine câteva soluții anti rozătoare, care să-i țină departe de mașină pe guzgani. Iată-le! 



Soluții anti rozătoare floteauto.ro

E drept că în România nu vom mai întâlni în curând mașini uitate luni în șir pe străzi și prin parcările publice. Dar șoarecii nu au nevoie de mult timp ca să-și facă cuib în motor. Așa că, dacă ai de gând să-ți lași mașina pe dreapta mai mult timp, ai face bine să-ți iei măsuri de precauție înainte să trebuiască să scoți din buzunar sute de lei pentru refacerea instalației electrice.

Dă cu spray anti rozătoare

Și șobolanii simt mirosul, și o fac mai bine decât o mulțime de alte animale. Deci de ce să nu le servești un danf pe care nu-l suportă? O să-i descurajeze de la distanță și, probabil, n-o să mai ai de-a face cu ei. Dar atenție: dați cu spray în zonele ascunse (de exemplu, pe scutul motor, pe brațele suspensiei, etc), pentru că ploaia poate spăla stratul de pe mașina parcată. Prețul? Câteva zeci de lei.

Folosește ulei de mentă

…asta doar dacă nu vrei să cheltuiești banii pe un spray dedicat acestui scop. Rozătoarele nu iubesc câteva mirosuri, iar menta e unul dintre ele. De asemenea, poți da cu un spray cu piper sau cu ardei iute prin zonele care pot atrage rozătoarele: gustul iute îi va goni. Sau cumpără direct o bandă izolatoare cu capsaicină (ardei iute): mai greu, totuși, să găsești așa ceva în România…

Soluții anti rozătoare floteauto.ro

Folosește naftalină

Ieftin, simplu, eficient: rozătoarele urăsc naftalina! Pune o mână de pastile sub motor și dormi liniștit, în timp ce șobolanii dorm agitat.

Nu pune hrană pentru păsări în apropierea mașinii

Pentru că șobolanii nu știu să citească, or să guste, chiar dacă nu le este destinată hrana. Și ghici ce: o să le placă! Și ghici ce: or să rămână, pentru că ai fost ospitalier, iar desertul o să fie izolația cablurilor electrice ale mașinii tale! Bon appétit!

Treci mai des pe la mașină

Fii vigilent: treci pe la mașină o dată la câteva zile și ridică-i capota! Știu că motoarele actuale au o bucată mare de plastic negru deasupra, deci nimic incitant de admirat, dar scopul tău este să privești pe lângă ea, până în zona inferioară a compartimentului. Acolo, mezanin, se lăfăie micuții.

 

Lasă pisica sau câinele liber prin garaj

Dacă ții mașina în curte sau garaj, profită de cel mai eficient avantaj pe care-l ai: animalul de curte este cel mai vașnic apărător al instalației electrice! Nu-l ține degeaba, menține-l în formă! Pisica ta abia așteaptă!

Pune capcane de șoareci în spatele roților

Clanc! L-ai prins! Acum mai rămâne să ai tăria de a-l scoate din capcană. Imaginea nu e deloc plăcută, deci, probabil, mai bine rămâi la primul sfat.

NU folosi otravă anti rozătoare!

Dacă vrei să te răzbuni, poți utiliza direct otravă, dar asta nu-i va ține departe de mașină, ci ai putea să te mai alegi și cu un șoarece mort în compartimentul motor, care o să miroasă urât și, probabil, la pornirea ventilatorului o să-ți umple compartimentul motor cu… toate cele.

Sursa principală a informației: jalopnik

Surse foto: foto deschidere mrpackrat, foto articol carlensubaru

Adaugati comentariu