Sistemul de management al traficului în Capitală, posibil peste 2 ani

Deși se promite de ani de zile, un sistem complet de management al traficului în București, care să includă semaforizare inteligentă şi corelaţii cu transportul public, ar putea fi realizat abia peste doi ani, a estimat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.management al traficului

Acesta a subliniat că nu există o bază de date actualizată privind mobilitatea, precizând că traseele transportului public din Bucureşti nu au mai fost modificate din anii ’80, fiind doar ajustate, precum şi privind reţelele de utilităţi, pentru care nu există informaţii complete.”.

“Bucureştiul are nevoie de o soluţie inteligentă pe care, este o promisiune, o vom realiza foarte curând, în doi ani, estimez, din momentul acesta, pentru ceea ce înseamnă semaforizare inteligentă, adică un sistem complet de management al traficului, corelat cu transportul public. (…) Sunt deja şapte-opt ani de când s-a făcut ultima strategie de dezvoltare a Bucureştiului, am avut un colectiv foarte interesant de experţi, inclusiv internaţionali şi români care profesează în instituţii din străinătate, şi au spus că marea limitare a acestei strategii şi, în special, limitarea ei în ceea ce priveşte zona metropolitană a Bucureştiului vine din faptul că nu am avut nişte date pe care să ne bazăm. Vă transmit voinţa mea de a începe să colectăm toate aceste date urbane“, a explicat Nicuşor Dan.

Conform fostei administrații a Capitalei, în sistemul de management al traficului au fost investite fonduri în valoare de 28 de milioane de euro.

 

CITEȘTE ȘI:

Prețuri Mercedes-Benz EQV în România: de la 69.000 euro

Acord de asociere pentru proiectarea Drumului Expres Oradea – Arad

 

 

Adaugati comentariu