Sidicatul polițiștilor Europol: „Autospecialele” de poliție noi au airbag-urile nefuncționale

Sidicatul polițiștilor Europol atrage din nou atenția asupra lipsei de protecție suplimentară oferită de autospecialele aflate în dotarea Poliției, inclusiv în cazul celor noi și solicită sesizarea producătorului.
autospecialele

Potrivit Europol, în cazul a două autoturisme din cadrul IPJ Mureș, un Duster și un Logan, implicate într-o coliziune puternică, airbag-urile nu s-au deschis.

”Autospecialele de poliţie noi, cu airbag-uri nefuncţionale. Am tot prezentat situații în care polițiștii, nu numai că nu beneficiază de protecție suplimentară pentru autoturismele de serviciu, însă și elementele de siguranță standard existente dau rateuri.După ce am prezentat situația de la IPJ Neamț, unde un Duster a fost implicat într-o coliziune puternică și nu i s-au deschis airbag-urile, de data aceasta vorbim despre două autoturisme din cadrul IPJ Mureș, un Duster și un Logan, care s-au aflat în aceeași situație”, au arătat reprezentanții Europol.

Potrivit sindicatului, Dusterul din imaginea de mai sus are puțin peste 2.000 km la bord.

”Colegii noștri au fost expuși astfel riscului de vătămare. Am cerut în acest sens explicații conducerii Poliției Române, apreciind că este necesar să fie sesizat producătorul și să fie efectuate verificări suplimentare pe zona de siguranță a acestor autoturisme”, au adăugat sursele citate.

Europol consideră că denumirea de „autospecială” este un termen care nu are de-a face cu realitatea. ”Singurele elemente „speciale” ale acestor autoturisme folosite de polițiști în condiții extreme, în funcție de misiune, sunt reprezentate de colantul cu albastru/verde reflectorizant și rampa cu luminile de culoare albastră/roșie”, au conchis reprezentanții sindicatului polițiștilor.

 

CITEȘTE ȘI:

Ușoară revigorare a pieței auto din România. Raportul PwC ”Autofacts” 2021

Circulație închisă pe timp de noapte, pe Breteaua Pasajului Aerogării – Băneasa

CNAIR a utilizat, în 6 luni, 60% din fondurile alocate în 2021 pentru întreținerea drumurilor

 

 

Adaugati comentariu