Şi clienţii RCS&RDS pot achita rovinieta prin SMS

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) împreună cu grupul RCS&RDS a implementate soluţiile tehnice de interconectare pentru achitarea rovinietelor, prin SMS, pentru noile categorii de vehicule.rovinieta-floteauto

Începând cu 12 aprilie, şoferii din România, deţinători de cartele SIM ai operatorului de telefonie pot achita rovinieta prin SMS pentru toate categoriile de vehicule.

Rovinieta pentru un autoturism, pentru şapte zile, costă 2,62 euro, fără TVA, iar pentru vehiculele de transport marfă cu masa totală mai mica sau egala de 3,5 tone costă 5,14 euro, fără TVA, tot pentru şapte zile. Pentru ultima categorie menţionată, rovinieta valabilă o zi costă 3,46 euro, fără TVA.

Tarifele de utilizare si de trecere pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale din România, denumite roviniete, au rămas neschimbate pentru autoturisme şi autocare, dar au scăzut şi cu 38% pentru autovehiculele comerciale începând din ianuarie, potrivit noii grile publicate la începutul anului de CNAIR.

 

Adaugati comentariu