Și Cehia introduce obligativitatea prezentării unui test Covid la intrarea în țară

Persoanele care sosesc în Cehia din state incluse pe listele portocalie, roşie şi roşu închis - România este inclusă pe lista roşie - trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul ceh, rezultatul negativ al unui test molecular PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior sosirii sau al unui test antigen, efectuat cu cel mult 24 ore anterior sosirii.
Cehia

Potrivit MAE, autorităţile cehe au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Cehia, în contextul pandemiei de Covid-19, iar noile măsuri se aplică de vineri, 5 februarie 2021.

Accesul pe teritoriul Republicii Cehia este permis doar pentru motive întemeiate, respectiv întoarcerea la reşedinţă, deplasarea în scop de muncă, studii, raţiuni familiale, fiind excluse călătoriile în scop turistic.

MAE reaminteşte că toate persoanele care călătoresc în acest stat trebuie să completeze, în prealabil, Formularul electronic de localizare (Public Health Passenger Locator Form) disponibil la adresa www.prijezdovyformular.cz.

Toate celelalte măsuri anunţate anterior cu privire la regimul de călătorie în Cehia rămân în vigoare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: 00420 257 532090, 00420 257 533965 şi 00420 257 530426, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 00420 607 078501.

 

CITEȘTE ȘI:

Persoanele obligate la testarea Covid pot intra în Bulgaria doar prin 3 puncte vamale

Austria introduce prezentarea unui test Covid negativ la sosire, din 10 februarie

Tot mai mulți constructori auto își suspendă producția din cauza penuriei de cipuri

 

 

Adaugati comentariu