Advertisement

serban nicolescu
Home Piaţa auto Industrie auto Șerban Nicolescu este noul director general al fabricii de anvelope Continental din Timișoara

Șerban Nicolescu este noul director general al fabricii de anvelope Continental din Timișoara

Continental anunță numirea lui Șerban Nicolescu pe poziția de director al fabricii de anvelope din Timișoara, una din cele mai moderne și strategice unități de producție ale corporației. El îi urmează în funcție lui Matthieu Turlure, care a ocupat această poziție timp de doi ani și care își continuă activitatea în altă locație, tot în cadrul companiei.

Șerban Nicolescu face parte din echipa Continental din anul 2011 și aduce cu el o vastă experiență în domeniul producției, el deținând anterior roluri precum manager de arie în fabrica de anvelope Continental din Sarreguemines (Franța), manager de producție Continental Anvelope Timișoara și Head of Focus Factory User Experience la megafabrica automotive din Timișoara a Continental. Pe parcursul său profesional variat, a dezvoltat abilități de leadeship conducând echipe mari și a aprofundat standardele de calitate ale industriei automotive.

“Sunt foarte bucuros să preiau poziția de director al fabricii de anvelope din Timișoara, în cadrul unei echipe implicate și devotate, cu colegi care au în comun valori ale companiei, precum încrederea, mentalitatea de învingător, libertatea de a acționa și solidaritatea. Sunt încrezător că vom continua să producem și să livrăm anvelope de calitate superioară clienților noștri. Cu implicare și pasiune, rezultatele pozitive vor apărea întotdeauna. În același timp, implicarea în comunitate rămâne o prioritate, motiv pentru care vom continua să dezvoltăm și să implementăm proiecte de susținere a comunității locale“, afirmă noul director general al fabricii de anvelope din Timișoara, Șerban Nicolescu.

Unitatea de producție din Timișoara este una din cele mai mari fabrici de anvelope din Europa ale grupului, și unul dintre marii contribuitori economici din regiune.

“Îi urez mult succes lui Șerban Nicolescu în noul său rol. Parcursul său profesional variat, abilitățile sale de leadership, orientarea spre echipă și rezultate și expertiza în industria automotive vor avea o contribuție semnificativă pentru fabrica de anvelope a Continental din Timișoara pe care o va conduce”, a spus Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental Romania.

În 25 de ani de activitate, Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat clienților săi la nivel global peste 300 de milioane de anvelope. Compania produce o gamă largă de anvelope pentru autoturisme și vehicule comerciale ușoare, cu dimensiuni cuprinse între 13 și 20 de inci, în conformitate cu cerințele pieței, inclusiv anvelope de înaltă performanță (UHP – Ultra High Performance), anvelope inovatoare pentru mașini electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2023 o cifră preliminară de afaceri de 41,4 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 200.000 de angajați în 56 de țări și piețe.

În perioada 1999 – 2023 Continental a investit peste 2.3 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine cinci unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2023, Continental avea peste 20.300 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Drumul Expres Filiaşi – Lugoj va fi conectat cu DN 6 printr-un nod rutier la Slatina-Timiş

Aventură cu Dacia Jogger. Acasă, în natură

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bosch
Industrie auto

Bosch transformă tehnologia în „tehnică pentru o viață” și prin software

La Bosch, programarea este esențială: furnizorul de tehnologie și servicii își extinde...

Stellantis
Industrie auto

Societatea mixtă Stellantis – LeapMotor va lansa 6 vehicule electrice până în 2027

Stellantis urmează să formeze o societate mixtă cu producătorul chinez de vehicule...

Industrie auto

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare. Surpriza: KIA

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

Volkswagen
BusinessIndustrie auto

Volkswagen redirecționează o treime din investițiile în mașini electrice către modelele diesel și pe benzină

Confruntați cu realitatea unei piețe electrice aflate în dificultate, producătorii își reajustează...