Sens giratoriu pe DN 2, în zona localității Șindrilița, pentru fluidizarea circulației rutiere

Licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului destinate construcției unui sens giratoriu pe DN 2, în zona localității Șindrilița, a fost câștigată de Global Routes Expert, cu preţul de 145.410 lei fără TVA, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.Șindrilița

Sensul giratoriu va fi amplasat pe DN 2, km 21+900, la intersecția cu DC 29 km 9+800, localitatea Șindrilița (jud. Ilfov).

Durata contractului este de 150 zile, decurgând de la data de începere a contractului și cuprinde: 90 de zile pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate (Etapa I) și 60 de zile pentru elaborarea proiectului pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire (Etapa II).

Obiectivul general al contractului îl reprezintă implementarea de măsuri privind sporirea siguranței rutiere și a capacității de circulație în zona localității Șindrilița, județul Ilfov. Sensul giratoriu va fi amplasat pe DN 2, km 21+900, la intersecția cu DC 29 km 9+800.

Potrivit CNAIR, un alt obiectiv urmărit este îmbunătățirea vitezei de circulație pe DN 2, creșterea conectivității infrastructurii existente, creșterea siguranței rutiere, precum și reducerea emisiilor poluante și a costurilor de operare.

Prin elaborarea Studiului de Fezabilitate se urmărește identificarea celor mai bune soluții tehnice necesare în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră prin reducerea numărului accidentelor rutiere, fluidizarea traficului și îndeplinirea obiectivului impus în Strategia Națională de Siguranță Rutieră.

CNAIR a precizat că semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestaților formulate în cadrul procedurii de atribuire.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Star Assembly va demara, din 2025, producția de componente pentru modelele Mercedes-EQ complet electrice

Ministerul Educaţiei vrea să achiziționeaze 3.200 de microbuze electrice pentru transportul elevilor

 

Adaugati comentariu