Semaforizare inteligentă și 22 de troleibuze noi pentru Capitală, din fonduri PNRR

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a depus cererea de finanţare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) atât pentru prima etapă din proiectul de modernizare şi extindere a semaforizării inteligente, cât și pentru achiziția a 22 de troleibuze noi.
troleibuze

„Am depus o cerere de finanţare prin PNRR pentru o primă etapă din proiectul de modernizare şi extindere a semaforizării inteligente, suma solicitată prin PNRR fiind de 6 milioane de euro (fără TVA). În parteneriat cu primăriile de sector, Primăria Generală va lucra la modernizarea şi integrarea în sistemul de management al traficului a semafoarelor de pe 5 mari axe de circulaţie din oraş, precum şi la studiul de fezabilitate pentru toate intersecţiile care vor fi incluse în final în sistemul de semaforizare inteligentă”, precizează edilul-şef al Capitalei.

Potrivit acestuia, cea mai mare parte a banilor va veni prin PNRR, dar vor exista cofinanţări semnificative şi din partea Primăriei Capitalei plus sectoarele. „Scopul final e să reducem timpii de aşteptare în trafic, ceea ce va contribui indirect şi la reducerea poluării auto”, a adăugat Nicuşor Dan.

Acesta a mai anunțat că. în numele municipalității, a depus și cererea de finanțare pentru achiziția, tot prin PNRR, a 22 de troleibuze noi, suma solicită fiind de 11,2 milioane euro (fără TVA).

”E un proiect foarte important pentru înnoirea parcului de troleibuze, care acum are o vechime medie de 18 ani și jumătate și care, tocmai din cauza vechimii, s-a redus în ultimii 5 ani cu aproape un sfert”, a explicat Nicușor Dan.

 

 

Sursa foto: Facebook/stbsa

 

 

CITEȘTE ȘI:

Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut cu 10% în primul trimestru din 2022

Eurodeputații susțin propunerea Comisiei Europene privind mobilitatea rutieră cu emisii zero

 

 

 

Adaugati comentariu