Advertisement
camioane
Home Piaţa auto Sectorul auto şi transporturile, în topul domeniilor în care angajatorii caută personal

Sectorul auto şi transporturile, în topul domeniilor în care angajatorii caută personal

Companiile din România au căutat să angajeze peste 220.000 de persoane în primele şase luni din 2017, sectoarele transport/distribuţie şi auto aflându-se în Topul primelor 10 domenii în care angajatorii au căutat personal în primul semestru al acestui an.

Potrivit datelor eJobs Group, cele mai multe joburi disponibile au fost în domenii precum vânzări (9.590), administrativ/logistică (6.330) sau financiar (4.480),alimentaţie/HoReCa – cu peste 4.300 de anunţuri de angajare, IT Software – 3.690 de anunţuri, construcţii/instalaţii – 3.480 de anunţuri, transport/distribuţie – 3.350 de anunţuri, relaţii clienţi/call center – 2.770 anunţuri, inginerie – 2.760 anunţuri şi domeniul auto – 2.210 de anunţuri de angajare.

În această perioadă, cei mai mari angajatori au fost agenţiile de recrutare personal, precum Adecco (cu peste 1.400 de anunţuri de angajare), APT Resources&Services (433 anunţuri) şi GI Group Staffing Company (377 anunţuri).

Din rândul companiilor, printre cei mai activi 10 angajatori în funcţie de numărul de anunţuri de recrutare publicate pe platforma eJobs.ro în primele şase luni ale acestui an se numără Lidl (617 anunţuri), compania Emerson (458 anunţuri), Interbrands – cel mai mare jucător de pe piaţă de distribuţie (445 anunţuri), Sensiblu (415 anunţuri), dezvoltatorul de jocuri video Ubisoft (372 anunţuri) şi producătorul german de componente auto Hella România (321 anunţuri).

„Prima jumătate a acestui an a fost foarte bună pentru cei care au căutat un nou job, numărul anunţurilor de recrutare depăşind atât nivelurile înregistrate în anii anteriori crizei economice (2007/2008), cât şi pe cele din perioada recentă. Astfel, s-a observat o creştere de peste 35% a numărului de locuri de muncă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar deficitul de personal continuă să fie o problemă în aproape toate domeniile, dar mai ales în sectoare precum IT, inginerie şi financiar”, a arătat Bogdan Badea, head of Sales eJobs Group.

Cele mai multe locuri de muncă disponibile în primele şase luni ale anului au fost în Bucureşti, unde companiile au publicat aproape 32.000 de anunţuri de recrutare. Capitala este urmată de Cluj-Napoca, cu aproape 6.500 de anunţuri, şi de Braşov şi Timişoara, care au înregistrat fiecare aproximativ 3.500 de anunţuri.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Piaţa auto

Universal Wheel Drive System, sistemul KIA și Hyundai Motor care va transforma mobilitatea

Kia Corporation și Hyundai Motor Company au dezvăluit sistemul universal de tracțiune...

Flotă verdePiaţa auto

Competiția Best Electric Van în România a desemnat câștigătorul ediției din acest an

Prima ediție a competiției Best Electric Van în Romania – care are...

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi, în creștere cu 9,4% în primele 9 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Blue
Transporturi

Blue, aplicația de ride-hailing dezvoltată de Autonom, intră pe piața călătoriilor urbane cu 100 de autovehicule Tesla

Blue, brandul românesc, parte din cea mai extinsă rețea de mobilitate din...