Atenţie la tariful de trecere plătit prin SMS

Pentru circulaţia pe podurile peste Dunăre între Fetești şi Cernavodă, situate pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, tariful de trecere trebuie să fie achitat pentru numărul de înmatriculare al vehiculului care tranzitează staţia de taxare Feteşti, atenţionează reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.CNAIR sfătuieşte utilizatorii care achită tariful de trecere prin SMS să aibă o atenţie sporită la datele pe care le introduc, în special la corectitudinea numărului de înmatriculare.

Plata prin SMS se realizează prin patru mesaje alternative, câte două transmise şi două primite, ultimul mesaj (al patrulea) primit conţinând confirmarea plăţii şi seria peajului pentru tariful achitat.

Tariful de trecere este valabil 12 luni de la data plăţii.

Introducerea eronată a numărului de înmatriculare conduce la aplicarea amenzii contravenţionale.

În cazul în care nu se primeşte mesajul de confirmare a plăţii cu seria peajului, CNAIR recomandă să se efectueze plata prin alte sisteme:

  • pe site-ul CNAIR www.erovinieta.ro dedicat unor astfel de plăţi (inclusiv pentru rovinietă);
  • la distribuitorii autorizaţi (lista completă se poate vedea pe site-ul CNAIR la adresa www.cnadnr.ro, secţiunea produse/servicii-peaj-puncte de distributie sau accesând direct imaginea

CNAIR a pus în funcţiune portalul web www.erovinieta.ro prin intermediul căruia se pot achita online tariful de utilizare (rovinieta) şi tariful de trecere (peajul) peste podurile dunărene de la Feteşti – Cernavodă, se pot verifica plăţile efectuate şi perioadele de valabilitate, precum şi trecerile prin staţia de taxare Feteşti (pe benzile marcate „e-tarif”).

Totodată, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor auto că achitarea tarifului prin SMS să nu se realizeze în timp ce conduc vehiculul, existând riscul major de producere a unor evenimente rutiere nedorite, cu posibile consecinţe dezastruoase, până la pierderea de vieţi omeneşti. Pentru evitarea unor astfel de accidente, utilizatorii sunt sfătuiţi să oprească în locurile special amenajate amplasate de-a lungul autostrăzii A2.

În cazul în care conducatorii auto nu au putut să plătească peajul înainte să tranziteze podurile de la Feteşti şi Cernavodă, acestia sunt sfatuiţi să efectueze plata prin SMS (dacă apelează la această variantă) după ce ajung la destinaţie ori la prima oprire de relaxare si nu in timp ce conduc autovehiculul.

lLegislaţia permite plata peajului, inclusiv după tranzitarea podurilor de la Feteşti şi Cernavodă, până la ora 23.59 a zilei următoare efectuării trecerii.

 

 

Adaugati comentariu