SEAT analizează producţia unui automobil electric în Spania, începând din 2025

Guvernul spaniol a anunţat că va utiliza fonduri de la UE pentru a creat un consorţiu public-privat cu SEAT şi grupul de utilităţi Iberdrola, consorţiu care va construi prima uzină de automobile electrice din Spania. La rândul său, SEAT a anunţat încă de anul trecut că analizează producţia unui mic automobil electric în Spania, începând din 2025, dar a condiţionat acest proiect de obţinerea de ajutoare de la stat.seat

La un eveniment care a avut loc vineri la uzina SEAT de la Martorell, din apropiere de Barcelona, la care au participat şi regele Spaniei Felipe precum şi premierul Pedro Sanchez, directorul general de la Volkswagen a spus că proiectul avut în vedere ar include şi producţia de baterii pentru automobile electrice precum şi obţinerea de finanţare de la fondul european de redresare, adăugând însă că este nevoie de un sprijin mult mai mare.

„Contăm pe disponibilitatea Comisiei Europene de a permite ca acest proiect de importanţă istorică pentru Spania şi Europa să devină realitate. Transformarea cu succes a industriei auto din Spania va depinde de un angajament clar din partea Comisiei Europene”, a spus Herbert Diess, fără a oferi alte detalii.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Republica Moldova impune autoizolarea de 14 zile pentru persoanele care intră în țară

Bucureştiul intră în scenariul roşu. Ce se întâmplă cu școlile?

Tren suplimentar duminica după-amiaza, pe ruta Braşov-Bucureşti Nord

 

 

Adaugati comentariu