Dieselgate. 7 ţări membre UE intră în procedura de infrigement

Dieselgate. 7 ţări membre UE intră în procedura de infrigement pentru încălcarea legislaţiei comunitare privind emisiile vehiculelor în cazul Volkswagen.dieselgate

Germania, Marea Britanie, Spania şi Luxemburg sunt acuzate că nu au impus VW acelaşi timp de amenzi ca în SUA, unde grupul german a recunoscut că a falsificat rezultatele testelor de emisii poluante, astfel încât maşinile cu motoare diesel apăreau cu emisii mai scăzute de oxid de azot, substanţă care provoacă boli respiratorii şi afectează mediul.

Statele au încălcat reglementările UE deoarece nu au folosit sistemele lor naţionale de penalizare pentru a împiedica producătorii auto, cum ar fi Volkswagen, să încalce legea.

De asemenea, Germania şi Marea Britanie au refuzat să prezinte toate informaţiile care  au fost strânse de investigatorii naţionali referitoare la posibilele nereguli înregistrate la vehiculele Volkswagen.

Alte trei state – Cehia, Lituania şi Grecia – sunt acuzate că nici măcar nu au inclus în legislaţia lor naţională posibilitatea amendării industriei auto pentru posibile încălcări ale legii.

„Autorităţile naţionale din UE trebuie să se asigure că producătorii auto îndeplinesc efectiv toate reglementările legale”, a afirmat Elzbieta Bienkowska, comisarul european pentru piaţă internă, industrie, antreprenoriat şi IMM.

Statele notificate joi au la dispoziţie două luni pentru a răspunde acuzaţiilor CE.

În continuare, Volkswagen susţine că dispozitivele instalate pe vehiculele sale diesel nu sunt ilegale conform reglementărilor UE.

 

Adaugati comentariu