Dieselgate. Volkswagen amendată cu 1 miliard de euro

Constructorul auto german Volkswagen a primit o amendă de 1 miliard de euro în urma scandalului Dieselgate privind manipularea emisiilor poluante. Potrivit unei declaraţii a grupului, amenda a fost acceptată şi nu se va face apel împotriva acesteia.
dieselgate

Scandalul manipulării testelor de poluare a izbucnit în 2015, când Volkswagen a recunoscut în Statele Unite că a instalat, pe vehiculele diesel, software-uri ilegale pentru a reduce emisiile în timpul testelor.

Ulterior, constructorul auto a promis miliarde de dolari pentru a-i despăgubi pe deţinătorii de autovehicule diesel din SUA, însă a refuzat să aplice o măsură similară pentru cele 8,5 milioane de maşini din Europa implicate în scandal, din cauza diferenţelor legislative.

Amenda de 1 miliard de euro, una dintre cele mai mari sancţiuni aplicată vreodată unei companii germane, a fost anunţată de către procuratură, iar Volkswagen şi-a exprimat speranţa ca astfel va fi întoarsă o pagină în cazul manipulării rezultatelor testelor de poluare ale vehiculelor diesel.

„După o examinare amănunţită, Volkswagen AG a decis să accepte amenda şi să nu o conteste. Prin această decizie, Volkswagen îşi recunoaşte responsabilitatea pentru criza diesel şi consideră că acesta este un nou pas spre depăşirea ei”, au arătat reprezentanţii constructorului auto.

Adaugati comentariu