Sancţiuni pentru aproape jumătate dintre taximetriştii din aeroporturi

În cadrul unui control în zona a şase aeroporturi din ţară, în doar 2 ore, poliţiştii au verificat 156 de taxiuri, fiind aplicate 69 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie.rabla taxi

Sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR, au fost verificate autovehiculele care efectuează transport în regim de taxi, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

În doar două ore, în funcţie de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii de la transporturi au verificat 156 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 69 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.340 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 48 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 12 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 9 pentru alte abateri.

De asemenea, pe parcursul activităţilor desfăşurate, a fost dispusă şi o măsură complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare.

Adaugati comentariu