Advertisement

rompetrol
Home Administrare flote Carburanţi Rompetrol: Operaţiunile sistemelor IT afectate de atacul cibernetic au fost parţial restaurate

Rompetrol: Operaţiunile sistemelor IT afectate de atacul cibernetic au fost parţial restaurate

Operaţiunile sistemelor IT din cadrul Rompetrol, afectate de atacul cibernetic de săptămâna trecută au fost parţial restaurate, iar serviciul Fill&Go este funcţional, atât pentru flote, cât şi pentru persoane fizice.

„Operaţiunile specifice sistemelor IT din cadrul companiei au fost parţial restaurate în urma atacului cibernetic complex, de tip ransomware, care a avut loc pe 7 martie. Echipa internă de specialişti cu suportul colaboratorilor noştri este în curs de finalizare a restaurării platformelor digitale la nivelul întregului Grup”, a anunțat compania KMG – Rompetrol,

Potrivit sursei citate, în acest moment, serviciul Fill&Go, atât pentru flote, cât şi pentru persoanele fizice este funcţional în România, respectiv alimentarea prin card şi prin inel.

”Remedierea acestor sisteme a fost prioritară pentru noi, având în vedere impactul asupra activității clienților și partenerilor noștri de afaceri”, au mai transmis reprezentanții companiei.

KMG – Rompetrol menţionează că activitatea operaţională a rafinăriilor Petromidia şi Vega nu a fost afectată de acest atac cibernetic, iar în perioada 11 martie – 3 aprilie se desfăşoară revizia tehnologică planificată. ”În toată această perioadă, compania va continua să îşi onoreze obligaţiile contractuale, livrările de produse petroliere către clienţi urmând a fi asigurate din stocurile proprii sau cu sprijinul diviziei de trading a Grupului KMG Internaţional. Suntem optimişti că vom implementa cu succes toate măsurile de restabilire a sistemelor digitale, compania având deja instalată la nivelul serverelor o soluţie de securitate cibernetică complexă. De asemenea, am luat măsuri suplimentare de securizare a datelor recuperate”, au arătat reprezentanţii companiei.

Aceștia au precizat că, pe parcursul acestui demers, au furnizat autorităţilor responsabile informaţiile necesare şi utile care să contribuie la prevenirea unor astfel de situaţii la nivel local, având în vedere creşterea numărului de ameninţări cibernetice, pe fondul intensei digitalizări din ultimii ani.

 

CITEȘTE ȘI:

Slovenia a plafonat preţurile la carburanţi timp de 30 de zile

Companiile de asigurări solicită o schemă de compensare la RCA ca la energie electrică şi gaze naturale

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Lukoil
Carburanţi

ANPC a decis închiderea, temporară, a patru benzinării din rețeaua Lukoil

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a început o amplă acţiune de control,...

mol
Carburanţi

Grupul MOL își propune să atingă neutralitatea emisiilor de carbon printr-o tranziție inteligentă

Grupul MOL și-a actualizat strategia pe termen lung, Shape Tomorrow, și își...

OMV-Petrom
Carburanţi

ANPC a decis închiderea temporară a 11 staţii de carburant din reţeaua OMV-Petrom

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a decis închiderea temporară a 11 staţii...

Combustibilii sintetici
Carburanţi

Combustibilii sintetici pot fi doar o soluție de nișă pentru autoturisme. Analiză Deutsche Bank

Deși pot fi considerați o soluție ecologică pentru călătoriile pe distanțe lungi...