România reabilitează 5 poduri pentru a fi utilizate și în traficul rutier militar

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus cererea de finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea unui număr de cinci poduricare sunt utilizate atât în traficul civil, cât și în cel militar.fondurile europene

Lucrările de reabilitare vor fi destinate următoarelor obiective

  • Pod pe DN 2A, km 196 + 739, la Ovidiu (jud, Constanța);
  • Pod pe DN 1, km 133+941 la Azuga (reabilitare finalizată);
  • Pod pe DN 6, km 268+371 la Arginești (jud. Mehedinți);
  • Pod pe DN 15, km 297+918 la Straja (jud. Neamț);
  • Pod pe DN 15, km 304+680 la Viișoara (jud. Neamț).

Potrivit CNAIR, proiectul „Pachet mobilitate militară aferent unor lucrări de artă aflate pe rețeaua de drumuri naționale” va fi finanțat prin Connecting Europe Facility (CEF) – CEF 2 Transport – Adaptation of the TEN-T to civilian-defence dual use – Military mobility envelope.

”Obiectivul general al proiectului îl reprezintă modernizarea infrastructurii de transport, prin reabilitare/modernizare/construcție a unui pachet de 5 poduri, în vederea asigurării unui trafic rutier fluid și în condiții tehnice corespunzătoare, în conformitate cu reglementările în vigoare”, a mai transmis Compania de Drumuri.

Valoare totală a proiectului privind cele 5 poduri destinate și traficului militar este de 170,5 milioane de lei (cu TVA), din care cuantumul valorii eligibile în proiect este de 142,8 mil. de lei. Astfel, contribuția UE, 50% din valoarea eligibilă, va fi de 71,3 milioane de lei.

 

CITEȘTE ȘI:

Volkswagen îndeplineşte obiectivele UE privind emisiile de dioxid de carbon

Anul acesta începe construcția primelor sectoare de pe Autostrada A7 Moldova

 

Adaugati comentariu