Anul acesta începe construcția primelor sectoare de pe Autostrada A7 Moldova

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat luni că s-au făcut primii pași concreți ”pentru unirea Munteniei cu Moldova prin infrastructură rutieră modernă”, Autostrada A7 Moldova.
Ploiești - Buzău

Potrivit acestuia, construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova începe anul acesta, urmând să fie semnate contractele pentru cele trei loturi ale secţiunii Ploieşti – Buzău (63,25 km), iar lansarea licitaţiei pentru realizarea secţiunii Buzău – Focşani (82,44 km) a intrat în linie dreaptă, după aprobarea Proiectului Tehnic.

A7 Moldova

Sectorul de autostradă Ploiești – Buzău a fost lansat în licitație pentru execuție în luna iunie 2021, iar în septembrie au fost depuse, în total, 39 de oferte: 13 oferte pentru Lotul I Dumbrava – Mizil, 12 pentru Lotul II Mizil – Spătaru şi 14 pentru Lotul III Spătaru – Buzău.

Tronsonul va avea 6 noduri rutiere, 160 de ha de perdele forestiere, 42 de poduri și pasaje, precum şi 4 spaţii de servicii moderne, dotate şi cu staţii de încărcare electrice.

Pe de altă parte, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că vineri, 21 ianuarie 2022, în sedința Consiliului Tehnico Economic a fost avizat Proiectul Tehnic pentru autostrada Buzău – Focșani, al doilea tronson al Autostrăzii A7 Moldova. Astfel, Compania de Drumuri poate începe întocmirea documentației necesară lansării licitației pentru execuția lucrărilor. Finanțarea lucrărilor va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Valoarea totală a investiției este de 6 miliarde de lei fără TVA, din care valoarea lucrărilor de construcție și montaj reprezintă 5,26 miliarde de lei.

Potrivit proiectului, pe tronsonul Buzău – Focșani vor fi construite 41 de poduri, pasaje și viaducte, precum și 6 noduri rutiere, cu o lungime totală a bretelelor de aproximativ 38 km. Vor fi amplasate șase parcări, dintre care două vor fi securizate, dotate cu sisteme de supraveghere video, conexiune la internet, iluminat și utilități, în care au fost prevăzute spații comerciale disponibile pentru concesionare: magazin, restaurant, benzinărie, service auto, hotel. Pe sectorul Buzău – Focșani vor mai fi amplasate și 22 de stații de încărcare pentru autoturisme electrice.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Augsburg International Impex de către Autonet

Renault, Nissan și Mitsubishi investesc peste 20 mld. euro în dezvoltarea mașinilor electrice

 

 

Adaugati comentariu