CORONAVIRUS. Restricţii de trafic în relaţia cu statele afectate de COVID-19

Începând de luni, 9 martie, ora 12:00, au intrat în vigoare deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU) privind impunerea unor restricţii de trafic dinspre şi înspre statele afectate de infecţia cu noul coronavirus, COVID-19, a anunţat Ministerului Economiei.Rata de incidenţă

Astfel, toate zborurile pe ruta România-Italia şi retur sunt suspendate. Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România, timp de 14 zile, până pe data de 23 martie 2020, ora 12:00.

De asemenea, operatorii aerieni sunt obligaţi să comunice cetăţenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran şi Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul ţării noastre şi, în aceleaşi condiţii, să nu permită îmbarcarea persoanelor de altă cetăţenie decât cea română.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, românii care sosesc în ţară prin punctele de frontieră terestre venind dinspre sau după ce au călătorit înainte în Italia, China, Iran şi Coreea de Sud intră în carantină instituţionalizată pe raza judeţului de graniţă sau în izolare la domiciliu, în funcţie de zona din care vin.

Totodată s-a instituit suspendarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate, regulate speciale şi ocazionale în trafic internaţional pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia şi din Italia spre România începând cu data de 10.03.2020 ora 12:00 până în data de 31.03.2020 ora 12:00 a României.

„Operatorii de transport rutier care efectuează servicii regulate, regulate speciale si servicii ocazionale care tranzitează Italia au obligaţia de a comunica cetăţenilor români care se vor îmbarca din Italia către România, faptul că vor intra în carantină/autoizolare pe teritoriul României şi îşi vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere la îmbarcarea în autobuz”, se arată în decizia CNSSU.

Recomandări

Transmiterea noului coronavirus COVID-19 se face direct pe cale respiratorie, dar este posibilă şi transmiterea indirectă, prin atingerea cu mâna a unui obiect sau suprafeţe contaminate şi apoi atingerea gurii, nasului sau ochilor, amintesc ei.

Se recomandă spălarea mâinilor de multe ori, evitarea contactului cu persoane care sunt suspecte de infecţii respiratorii acute, curăţarea tuturor suprafeţelor cu dezinfectanţi pe baza de clor sau alcool şi apelarea 112 dacă apar simptome de febră, tuse sau dacă au avut contact cu persoane din zonele aflate în carantină din Italia, China, Iran şi Coreea de Sud.

 

CITEŞTE ŞI:

Începe amenjarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată

Bosch semnează un nou parteneriat strategic cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj

Mobilitate electrică de masă: soluția de încărcare ABB pentru domeniul rezidenţial

 

 

Adaugati comentariu