Restricţii de circulaţie prin Pasajul Unirii din Capitală, începând de joi

Circulaţia prin Pasajul Unirii va fi restricţionată, de joi dimineaţa până la sfârşitul acestei săptămâni, pe sensul dinspre Universitate către Bulevardul Tineretului, pe banda din proximitatea scuarului ce separă cele două sensuri de mers, pentru lucrări de turnare a fundaţiilor noii porţi de gabarit.Pasajul Unirii

Potrivit Primăriei Sectorului 4, poarta de gabarit va fi montată la intrarea în tunelul rutier, iar pe perioada lucrărilor, conducătorii auto sunt rugaţi să respecte semnele de circulaţie, precum şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi la faţa locului.

Nouă poartă de gabarit de la intrarea în Pasajul Unirii va fi construită din metal, cu rolul de a opri orice vehicul cu o înălţime mai are de 3,5 metri. Aceasta va avea, pe lângă indicatoarele clasice cu inscripţia limitei de înălţime, panouri de afişaj electronic şi semafoare inteligente, care, în baza informaţiilor transmise de senzorii porţilor de presemnalizare, vor afişa culoarea roşie timp de 10 secunde, la detectarea unei depăşiri de gabarit.

În acest interval, şoferul vehiculului agabaritic va fi avertizat vizual prin intermediul panourilor de tip led să nu-şi continue călătoria şi să utilizeze banda dedicată ieşirii din zona aferentă intrării în pasaj. Dacă şoferul nu se conformează, vehiculul se va opri propriu zis în poartă de gabarit.

Reamintim că în luna decembrie 2023, un accident grav de circulaţie a avut loc la intrare în Pasajul Unirii, sensul de deplasare dinspre Bd. Tineretului către Piaţa Universităţii. Conducătorul unui autocar care transporta 47 de turişti din Grecia a acroşat poarta de gabarit, iar în urma evenimentului o persoană a murit, iar alte 24 au fost rănite.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Plan european de 43 miliarde de euro pentru sprijinirea industriei de semiconductori

Înmatriculările de autoturisme noi în UE au urcat cu 17,9% în T1. România, pe locul 14

 

 

 

 

Adaugati comentariu