Advertisement
giurgiu-ruse
Home Infrastructură Restricţii de circulaţie pe Podul de la Giurgiu, timp de 1 lună

Restricţii de circulaţie pe Podul de la Giurgiu, timp de 1 lună

În perioada 24 mai – 24 iunie 2019 vor fi instituite restricţii de circulaţie pentru Podul de la Giurgiu, în vederea remedierii degradărilor identificate în perioada de garanţie.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), „în vederea realizării lucrărilor de remediere a degradărilor identificate în perioada de garanţie pentru obiectivul «Podul de la Giurgiu, peste Dunare, pe DN5 km 64+884″ – inclusiv drumul de acces de la ieşirea din vamă până la intrarea pe pod», antreprenorul format din asocierea Collini Lavori S.p.A – Tecnic Consulting Engineering România SRL a primit avizul favorabil al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Giurgiu nr.71969/11.04.2019 pentru instituirea restricţiilor de circulaţie”.

Recepţia lucrărilor pentru Podul Giurgiu – Ruse (pe DN5 Km 64+884) a fost făcută în data de 9 decembrie 2016, la aproape două luni de la deschiderea circulaţiei şi după doi ani de la demararea reabilitării .

„Acest proiect a fost denumit generic „proiect fazat” fiind derulat în cadrul a două perioade de programare consecutive: faza 1 (lucrări executate şi plătite până la 31.12.2015) şi faza 2 (lucrări executate începând cu data de 1 ianuarie 2016 şi derulate până la sfârşitul proiectului)”, preciza la momentul respectiv CNAIR.

Contractul de reabilitare a fost atribuit în luna octombrie 2014 Asocierii Collini Lavori S.p.A. – Tecnic Consulting Engineering, iar în luna noiembrie 2014 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor.

Contractul a fost încheiat pe o perioada de 16 luni, investiţia fiind finanţată din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS-T 2007 – 2013.

Acestea au fost primele lucrări de reabilitare, dupa 61 de ani de la inaugurarea Podului, la 20 iunie 1954. Ele au constat în înlocuirea integrală a sistemului rutier (plăci betonate şi straturi asfaltice).

Amplasat la 1 km aval de Giurgiu şi la 4 km aval de Ruse, traversând Dunărea la km 488+700, de la gurile sale, podul a fost construit pentru trafic mixt, având pe podul principal o cale ferată simplă în partea inferioară şi o şosea cu două benzi de circulaţie la partea superioară. Are 37 deschideri şi lungimea totală de 2223,92 m, din care 1168 m partea română.

 

CITEŞTE ŞI:

Bosch a înregistrat, în 2018, o creştere puternică în România

Poşta Română şi-a casat prin Rabla 139 de vehicule

Flota STB va fi reînnoită cu 430 de vehicule

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

A8
Infrastructură

Consiliul Județean Iași va colabora cu CNAIR pentru construcția Autostrăzii A8

În cadrul unei întâlniri între directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, și...

Paşcani - Suceava
Infrastructură

CNAIR a aprobat Studiul de Fezabilitate al Autostrăzii Paşcani – Suceava

Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a...

Arad – Oradea
Infrastructură

Licitații pentru construcția celor trei secțiuni ale Drumului Expres Arad – Oradea

Vineri au fost lansate licitațiile pentru construcția Drumului Expres Arad – Oradea,...

Târgu Mureș – Miercurea Nirajului
Infrastructură

Contract pentru construcția secțiunii Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, parte din Autostrada Unirii

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat cu compania...