Advertisement
Finanţe
Home Piaţa auto Renault va moderniza softul modelelor diesel Euro 6

Renault va moderniza softul modelelor diesel Euro 6

Constructorul auto francez Renault va prezenta, în luna martie, măsurile de reducere a emisiilor poluante de oxid de azot în condiţii reale la modelele diesel de ultimă generaţie, a anunţat marţi Thierry Bollore, directorul Renault responsabil pentru competitivitate.

Potrivit acestuia, ajustările care vor fi efectuate la motoare, realizate sub forma unei modernizări a softului, vor fi disponibile pentru vehiculele echipate cu motoare diesel Euro 6, a declarat Bollore la sediul companiei din Paris.

Rezultatele preliminare ale testelor au arătat că emisiile vehiculelor produse de Renault şi alţi producători auto străini depăşesc limitele, a anunţat joi ministrul francez al Ecologiei şi Transporturilor, Segolene Royal.

Guvernul francez a înfiinţat o comisie guvernamentală pentru a testa emisiile poluante a 100 de automobile, după ce grupul german Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de motoare diesel cu un software care falsifică emisiile poluante.

Săptămâna trecută, Guvernul francez a anunţat că 11 vehicule, provenite atât de la producători francezi cât şi internaţionali, au fost testate iar rezultatele au arătat că niciun alt producător, în afară de Volkswagen, nu a utilizat un software care să falsifice rezultatele testelor de poluare. Însă rezultatele au arătat că emisiile unor automobile Renault, alături de alte automobile produse de companii auto străine, depăşesc limitele privind emisiile de dioxid de carbon şi oxid de azot.

În cadrul investigaţiilor, ofiţerii antifraudă au efectuat săptămâna trecută o serie de percheziţii la birourile Renault, iar dezvăluirea acestor percheziţii a dus joi la căderea cu până la 22% a cotaţiei acţiunilor Renault.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Flotă verdePiaţa auto

Competiția Best Electric Van în România a desemnat câștigătorul ediției din acest an

Prima ediție a competiției Best Electric Van în Romania – care are...

Flotă verdeIndustrie autoPiaţa auto

Renault Group anunță lansarea companiei Ampere

Inițiat ca parte a planului strategic Renaulution al Renault Group, Ampere întruchipează...

Piaţa auto

AIC Trucks anunță lansarea mărcii Piaggio Commercial în portofoliul companiei

AIC Trucks anunță lansarea oficială a activităților sale ca importator și distribuitor...

Piaţa auto

Renault va lansa opt noi modele, inclusiv un SUV de mici dimensiuni derivat din Dacia Sandero

Producătorul francez de automobile Renault, care deține și marca Dacia, a anunţat...