Renault începe aplicarea planului dur de restructurare. Ce spun sindicatele

Renault a început prima etapă a procesului de negociere cu sindicatele, pentru a-şi putea pune în aplicare planul de reducere a 4.600 de locuri de muncă în Franţa. Sindicatele au descris măsurile drept "pur contabile", „fără o strategie de produs şi fără o strategie industrială”.renault

Renault intenţionează să elimine 2.100 de locuri de muncă din fabrici, 1.500 din activităţile de inginerie şi 1.000 din zonele suport, relatează Les Echos, citând un document primit de sindicate.

În Franţa, la Renault sunt angajate 17.300 de persoane în fabrici, 8.900 în activităţi de inginerie şi 6.600 în departamentele suport. Restul angajaţilor sunt distribuiţi în cadrul filialelor, în special în reţeaua comercială (Renault Retail Group, RRG) şi activităţile bancare RCI Bank.

Cu două săptămâni în urmă, constructorul auto francez anunţase implementarea unui program de restructurare, prin care intenţionează să obţină economii de 2 miliarde de euro pe parcursul a trei ani. La nivel mondial ar urma să elimine 15.000 de locuri de muncă, aproximativ 8% din forţa sa de muncă.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Guvern: Starea de alertă se prelungeşte cu 30 de zile

Noul Citroen C4 2021 – fotografii oficiale

Construcţia şoselelor de interes local poate trece de la CNAIR la primării

Adaugati comentariu