Regiunea Sud-Muntenia are cel mai mare număr de lucrători în transporturi din UE

În Uniunea Europeană anul trecut erau 10,8 milioane de persoane cu ocupaţii în sectorul transportului, adică aproape 29 de lucrători în transport la mia de locuitori, arată datele publicate joi de Eurostat. Potrivit statisticilor europene, regiunea Sud-Muntenia din România este pe primul loc, cu 65 de lucrători în transporturi la 1.000 de locuitori.transporturi

Eurostat precizează că majoritatea lucrătorilor în transporturi sunt bărbaţi (85%). Peste o treime (37%) dintre persoanele cu ocupaţii în transport din UE au peste 50 de ani, o altă treime (36%) au între 35 şi 49 de ani în timp ce doar 29% au mai puţin de 35 de ani.

În rândul lucrătorilor în transport cei mai mulţi sunt şoferii de camioane grele şi autobuze (35%), urmaţi de muncitorii în transport şi depozitare (22%), şoferii de autoturisme, camionete şi motociclete (19%), mesagerii şi cei care se ocupă cu livrare de colete (12%).

Potrivit Eurostat, Regiunea Sud-Muntenia din România este urmată de trei regiuni din Bulgaria şi două regiuni din Lituania, în toate aceste regiuni existând mai mult de 50 de lucrători în transporturi la 1.000 de locuitori.

La polul opus, regiunea Brabantul Valon din Belgia are cel mai mic număr de lucrători în transporturi la mia de locuitori (15), urmată de regiunea Egeea de Sud din Grecia (16), regiunile Burgenland din Austria şi Melilla din Spania (ambele cu 18) şi regiunea Calabria din Italia (19).

 

CITEȘTE ȘI:

Peste 12.000 de sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță

Comisia Europeană revizuiește normele UE în materie de asigurări

 

 

Adaugati comentariu