Peste 12.000 de sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță

Polițiștii rutieri au aplicat, în trei zile, un număr de 12.682 de sancțiuni contravenționale pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de siguranță omologate atât de către șoferi, cât și de pasagerii din vehicule.neutilizarea centurilor de siguranță

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), controlul a fost efectuat la nivel național, în perioada 17 – 19 septembrie.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 20.307 sancțiuni contravenționale, dintre care 7.625 pentru depășirea limitei legale de viteză, 3.762 pentru neutilizarea centurilor de siguranță omologate de către conducătorii auto, 116 pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranță omologate de către pasageri, precum și 51 de sancțiuni pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranță omologate de către minorii sub 14 ani.

Totodată, 2.074 de permise de conducere au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 1.105 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Polițiștii au întocmit 303 dosare penale, 203 din acestea fiind întocmite pentru încălcări ale regimului circulației pe drumurile publice.

De asemenea, au fost retrase 544 de certificate de înmatriculare.

 

CITEȘTE ȘI:

Comisia Europeană revizuiește normele UE în materie de asigurări

Guvernul modificat Legea privind Fondul de garantare a asiguraților. Prevederile destinate asiguraților City Insurance

 

 

Adaugati comentariu