Cum obţine Suceava bani pentru reabilitarea drumurilor

În judeţul Suceava va începe în acest an reabilitarea unui număr de 18 drumuri judeţene, valoarea totală a proiectelor ridicându-se la 95 de milioane de euro.suceava

Lungimea totală pe care se va interveni pentru reabilitare şi modernizare este de 215 kilometri, investiţiile urmând a fi realizate prin intermediul programelor europene şi naţionale, credite, dar şi din fonduri proprii.

Astfel, opt proiecte vor fi finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), patru prin Programul Operaţional Regional (POR), trei prin angajarea de credite, două din fonduri proprii, iar unul prin Programul Operaţional Comun (POC) România-Ucraina.

Prin POR 2014-2020 vor fi modernizate patru drumuri, printre care drumul judeţean Dărmăneşti – Suceava – Dolhasca – Iaşi, acesta constituind obiectul celui mai amplu dintre proiectele menţionate.

Folosind fonduri din credite vor fi reabilitate două drumuri care fac legătura cu zona în care se află rezervaţia Codrul Secular de la Slătioara, dar şi drumul Frasin – Broşteni care se află într-o stare avansată de degradare, ce îl face aproape impracticabil.

Un alt drum judeţean din comuna de graniţă Izvoarele Sucevei va reabilitat cu finanţare prin POC RomâniaUcraina 2014-2020.

 

 

Adaugati comentariu