RATB va oferi o aplicație de informare a pasagerilor

În curând, bucureștenii vor putea să aleagă ruta optimă între două puncte din Capitală, prin intermediul vehiculelor RATB, cu ajutorul unei aplicații gratuite de informare.transportul public

Regia Autonomă de Transport București a organizat recent o licitație pentru implementarea unui sistem de informare a pasagerilor. De furnizarea echipamentului necesar și realizarea aplicației pentru mobil se va ocupa compania Radcom. Valoarea contractului este de 915.000 lei (aproximativ 200.000 euro), fără TVA.

În cadrul proiectului, Primăria Municipiului București și RTAB vor implementa un sistem informatic prin care călătorii vor putea să-și aleagă ruta optimă între două puncte de pe raza municipiului București, fiindu-le comunicat și timpul estimat de așteptare până la sosirea vehiculului dorit.

Pasagerii vor beneficia de aceste informații prin intermediul unei aplicații pentru telefoane mobile inteligente, atât pentru sistemul de operare ”Android”, cât și pentru sistemul de operare ”iOS”, care ocupă în prezent peste 99% din piața de profil.

Aplicația pentru telefoanele mobile va fi pusă la dispoziția călătorilor, în mod gratuit, până la sfârșitul acestui an.

Sistemul de informare va fi implementat în tot parcul circulant al RATB, astfel că autobuzele, troleibuzele și tramvaiele de pe toate liniile vor fi vizibile în aplicație pentru călători.

Adaugati comentariu