RATB datorează TVA de 126 mil. lei. Primăria Bucureşti o acuză de management defectuos

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de vineri, 25 martie 2016, figurează proiectul de hotărâre privind aprobarea plăţii către ANAF a peste 126 de milioane de lei, reprezentând suma din TVA aferentă gratuităţilor la transportul în comun, pentru a beneficia de prevederile Legii nr. 4/2016 privind acordarea unor facilităţi fiscale.
RATB

Conform proiectului, se aprobă plata de către RATB la ANAF a sumei de 126 milioane de lei lei, în contul TVA datorată pentru gratuităţi, stabilită suplimentar de ANAF şi confirmată prin sentinţa civilă a Curţii de Apel Bucureşti, în valoare totală de 237 milioane de lei.

RATB va face plata în termenii şi condiţiile stabilite de OUG 44/2015 astfel: 86,99 milioane de lei lei până la 31 martie 2016 şi diferenţa de 39, milioane de lei lei în intervalul 1 aprilie – 30 iunie, dar nu mai târziu de această dată.

Proiectul mai prevede că RATB va cuprinde suma în bugetul de venituri şi cheltuieli (BVC) pe anul 2016 la partea cheltuieli. De asemenea, subvenţia de la bugetul local pentru activitatea de transport înscrisă în BVC pe anul 2016 al RATB nu poate fi mai mare decât subvenţia aprobată prin HCGMB 32/2016, în cuantum de 515 milioane lei.

RATB este o instituţie aflată în subordinea directă a Consiliului General. CGMB, care administrează, până la urmă, această Regie, a decis să achite o datorie către ANAF, datorie generată de prostul management al RATB din anii trecuţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al PMB, Alexandru Ichim.

El a arătat că cei din conducerea RATB trebuie să îşi asume în ultimă instanţă consecinţele managementului instituţiei.

„La sfârşitul anului trecut, conducerea RATB trebuia să dimensioneze bugetul necesar pentru buna funcţionare a Regiei în anul 2016. Au avut şansa să o facă la dezbaterea pentru bugetul municipiului Bucureşti, de la sfârşitul lunii februarie. Astăzi, când sunt puşi în faţa situaţiei de a achita o datorie către ANAF, în valoare de 120 de milioane de lei, invocă lipsa fondurilor. Eroarea de management la RATB nu poate fi decontată de Primăria Municipiului Bucureşti”, a conchis purtătorul de cuvânt al PMB.

 

 

Adaugati comentariu