Advertisement
mobilitatea ecologică
Home Miscellanea Financiar P3 Logistic Parks îşi anunţă planurile de dezvoltare pentru 2016

P3 Logistic Parks îşi anunţă planurile de dezvoltare pentru 2016

P3 Logistics Parks, unul dintre cei mai mari investitori specializaţi, dezvoltatori şi manageri de proprietăţi pan-europene de logistică, a început anul 2016 cu aproape 220.000 de mp de spaţii logistice în construcţie, în patru ţări din Europa, aproape dublul suprafeţei dezvoltate în 2015, de 113.000 mp.

Cele mai multe spaţii noi sunt pre-închiriate şi sunt construcţii de tip Build-to-Suit, incluzând un nou centru logistic de 20.000 mp pentru PSA Peugeot Citroen în P3 Niedersachsenpark, în nord-vestul Germaniei, care include, printre altele, şarpante structurale din lemn, placare eficientă energetic, iluminat inteligent, încălzirea apei prin panouri solare şi puncte de încărcare pentru vehicule electrice.

În anumite cazuri, cum ar fi în Republica Cehă, compania dezvoltă spaţii de depozitare pentru a acoperi deficitele de pe piaţa de profil.

Această creştere în dezvoltarea de spaţii noi este o continuare a performanţelor obţinute de P3 în 2015, cel mai aglomerat an al companiei de la înfiinţarea sa, în 2001.

P3-logistic-park-floteauto
P3 Bucharest

Anul trecut, compania a închiriat aproape 407.000 de mp din cei peste 3 milioane de mp aflaţi în portofoliul său european şi a semnat acorduri de înnoire a contractelor de închiriere pentru mai mult de 405.000 de mp.

În întregul portofoliu, s-a înregistrat o creştere puternică a gradului de închiriere, iar rata de ocupare a spaţiilor P3 a urmat trendul ascendent din fiecare an, trecând de la 89% în 2013, la 91% în decembrie 2014, şi 93% la finalul anului trecut. Compania a atins un grad de ocupare de 100% în Germania, Italia, România şi Slovacia.

P3 se află în căutarea unor locaţii pentru noi parcuri logistice, dar şi a unor portofolii poziţionate strategic în întreaga Europă. În concordanţă cu această strategie, în ianuarie, P3 a achiziţionat un teren de 107.000 de mp în Bavaria de Jos, în Germania, unde va construi 55.000 de mp de spaţii logistice, sub numele de P3 Gottfrieding.

Compania a înregistrat o expansiune rapidă la începutul anului 2015, prin achiziţia unui portofoliu de 467.000 de mp în Polonia şi România. Adăugând la acestea achiziţiile anterioare, P3 aproape şi-a dublat activele în 18 luni. Ca rezultat, P3 şi-a mărit portofoliul de clienţi de la 98 la peste 300 în nouă ţări şi şi-a extins echipa internă de la 48 la 110 angajaţi.

Ian-Worboys-p3-logistic-park-floteautoAm început anul cu agenda de construcţii plină – 11 clădiri în dezvoltare în patru ţări diferite, terenuri cu aprobări pentru dezvoltarea a peste 1,3 milioane de m2 de spaţii logistice şi numeroase proiecte de tip Built-To-Suit în plan. În viziunea noastră, toate acestea ne oferă o poziţie bună în raport cu creşterea cererii din partea clienţilor şi ne vor asigura o dezvoltare durabilă. În 2015, echipa noastră şi-a demonstrat abilitatea de a integra cu succes atât colegi noi, cât şi proprietăţi noi în portofoliul companiei”, continuă acesta. Portofoliile din Polonia şi România, pe care le-am achiziţionat la începutul anului 2015, sunt un exemplu bun. În mai puţin de 12 luni, am reuşit să asimilăm proprietăţile, să asigurăm un număr semnificativ de reînnoiri ale contractelor de închiriere, să creştem substanţial gradul de ocupare până la 97% şi să semnăm un parteneriat cu Carrefour pentru un hub logistic de 81.000 m2 în parcul P3 Bucharest”, declară Ian Worboys, CEO P3.

Pe lângă creştere şi expansiunea pe întreg continentul, P3 se concentrează pe extinderea funcţionalităţilor şi capacităţilor spaţiilor sale logistice. „Companiile utilizează din ce în ce mai mult spaţiile de depozitare pentru a îmbina logistica comercială, showroom-ul şi locaţiile de vânzare sub un singur acoperiş”, adaugă Ian Worboys.

P3 este investitor, dezvoltator şi manager de proprietăţi logistice europene. Având activităţi în toată Europa, portofoliul P3 cuprinde 146 de depozite, care totalizează peste 3 milioane de m² de spaţii în nouă ţări şi un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spaţii, de peste 1,3 milioane de m².

Misiunea P3 este să ofere chiriaşilor o experienţă de primă clasă în locaţii logistice cheie. P3 dezvoltă proiecte durabile şi ecologice la cele mai înalte standarde internaţionale.

În România, P3 deţine cel mai mare parc logistic din ţară, P3 Bucharest, achiziţionat de la CA Immobilien Anlagen AG la începutul anului 2015. În această primăvară, compania va avea circa 90.000 de mp în construcţie în P3 Bucharest. Odată finalizate, cele trei clădiri noi vor mări portofoliul total de spaţii al P3 în România la circa 305.000 de mp.

PointPark Properties a adoptat noul brand corporate “P3” şi va folosi numele comercial P3 Logistic Parks pentru a reflecta mai bine activitatea companiei. P3 este deţinută de TPG Real Estate şi Ivanhoé Cambridge.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Venitul Minim European Adecvat
Financiar

Venitul minim european adecvat – nicio acțiune concretă pentru transpunerea în România

La începutul acestui an aduceam în atenție faptul că România trebuie să...

locurile de parcare publice
Financiar

Primăria Sectorului 3 a obținut cele mai mari venituri din locurile de parcare publice

România dispunea, în 2022, de 1.299.318 de locuri de parcare publice, față...

Timișoara
Financiar

BERD extinde împrumutul pentru ”înverzirea” transportului public din Timişoara

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) acordă o finanțare suplimentară de...

ridesharing
Financiar

Prejudiciu de peste 52 milioane de lei la bugetul de stat în domeniul ridesharing

Trei companii din București și Constanța care activează pe piața de transport...