Rabla 2019 debutează cu solicitanţi din 2018

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat că în şedinţa Comitetului de Avizare pentru programele Rabla şi Rabla Plus, din data de 15 aprilie 2019, au fost aprobate dosare depuse în sesiunea din anul 2018.Înmatriculările de autoturisme noi

Listele cu persoanele fizice şi entităţile juridice acceptate sunt publicate pe site-ul instituţiei (www.afm.ro), la secţiunile aferente programelor.

În această primă etapă, pentru Programul Rabla au fost acceptate 45 dosare pentru 59 autovehicule şi 5 contestaţii pentru 9 autovehicule.

Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 2 dosare pentru 2 autovehicule pur electrice.

Totodată, în cadrul Comitetului de Avizare au mai fost aprobate 3 cereri de validare depuse de producători în cadrul programului Rabla şi o cerere de validare a unui producător în cadrul programului Rabla Plus.

Bugetul aprobat pentru Programul Rabla Clasic este de peste 320 milioane lei, atât pentru finanţarea programului de anul acesta, cât şi pentru plata unor facturi emise în cadrul programului de anul trecut. Suma alocată în cadrul sesiunii de finanţare din anul 2019 este de 235 milioane lei, 200 milioane lei fiind repartizate pentru persoane fizice şi 35 milioane lei pentru persoane juridice.

 

CITEŞTE ŞI:

Ce bani se obţin pentru programele Rabla şi Rabla Plus

 

În cadrul Programului Rabla Plus, bugetul aprobat este de 93 milioane lei. Pentru sesiunea din acest an sunt alocate peste 75 milioane lei, din care peste 15 milioane lei pentru persoane fizice şi 60 milioane lei pentru persoane juridice.

În programele Rabla şi Rabla Plus, depunerea dosarelor de către persoanele juridice are loc în perioada 12 aprilie – 30 septembrie 2019.

 

Adaugati comentariu