Purtarea măştii de protecţie în spații deschise, obligatorie. Propunerile CNSU

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat o hotărâre prin care propune obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, cu avizul Direcţiei de sănătate publică.CNSU

Potrivit Hotărârii CNSU, spaţiile şi intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creşterii numărului persoanelor prezente concomitent, ca efect al desfăşurării unor activităţi individuale sau de grup.

„Se exceptează de la această măsură următoarele categorii de persoane: care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută, şi copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, propune CNSU.

În documentul CNSU se propune şi ca, în zona plajelor, distanţa mai mică de 2 metri să fie permisă numai pentru soţi şi copii însoţiţi de adulţi (părinţi, bunici).

Totodată se mai propune ca programul teraselor şi al sălilor de jocuri de noroc să fie interzis în intervalul orar 23,00 – 06,00.

Propunerile adoptate de CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului în cadrul unei şedinţe programate să se desfăşoare miercuri.

 

CITEȘTE ȘI:

Nissan estimează pierderi anuale de 6,35 miliarde de dolari. Află motivul

Transport public gratuit şi pentru elevii din şcolile private

AFM a aprobat noi dosare pentru companii în programele Rabla 2020

 

 

Adaugati comentariu