Noi puncte de trecere a frontierei cu Ukraina

România și Ucraina vor deschide două noi puncte de trecere a frontierei . Punctele de trecere a frontierei „Probotești-Racovăţ” şi „Crasna-Vicovul de Sus” vor fi în curând redeschise după șapte ani. La eveniment vor participa Preşedinţii Ucrainei şi României, Petro Poroşenko şi respectiv Klaus lohannis.
frontiere

Potrivit ziarului „Libertatea Cuvântului” din Cernăuți, vor fi deschise două noi puncte de trecere a frontierei între România și Ukraina. Cele două puncte vamale vor fi la Proboteşti (Diakivţi în ucraineană) şi Crasna (Krasnoilsk în ucraineană) au fost închise temporar în anul 2010, pentru modernizare, în vederea aducerii la standardele Schengen. La acea vreme autorităţile ucrainene anunţau că aceste lucrări vor fi finalizate în cel mult 50 de zile. Au trecut de atunci șapte ani de când trecerile vamale stau închise.

Lucrările de construcţie la aceste puncte sunt realizate în proporţie de 60-80 la sută, iar în 2018 în regiune vor fi deschise alte trei puncte de trecere la frontiera cu România, a declarat guvernatorul regiunii Cernăuţi, Oleksandr Fişciuk.

Pentru renovarea Punctelor de trecere a frontierei „Diakivţi-Racovăţ” şi „Krasnoilsk-Vicovul de Sus” Uniunea Europeană a alocat 5,5 milioane de euro.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Puncte de trecere a frontierei cu Ukraina

 

 

Citește continuarea aici

Adaugati comentariu